FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 18. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 18. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio je sinoć da će HDZ opet pobijediti na parlamentarnim izborima, dok je za oporbene političke stranke, posebice SDP i HNS, ustvrdio da su nesposobne. "Kad kažemo da su nesposobni, mi ih ne mrzimo, samo kažemo istinu", rekao je Sanader na skupu HDZ-a u Benkovcu održanom u povodu 17. obljetnice utemeljenja HDZ-a u tom gradu. Naveo je primjer brodogradilišta Viktor Lenac koje su "poslali u stečaj 20 dana nakon što su izgubili izbore, a time su pet tisuća ljudi - radnika i kooperanata bacili na ulicu". Ova Vlada je pozitivno riješila stanje u toj tvrtki i vratila ljude na posao, rekao je Sanader. "Oporba ima problema sama sa sobom - danas govore jedno, sutra drugo i ne može ih se uhvatiti ni za glavu ni za rep", rekao je.

ZLATAR BISTRICA - Glavni odbor Hrvatske seljačke stranke jučer je u Zlatar Bistrici odobrio predizbornu koaliciju s HSLS-om i, kako je na konferenciji za novinare nakon sjednice istaknuo Josip Frišćić, zaključio je da se s HSLS-om potpiše koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. "Analizirajući usklađenost programa naših dviju stranaka, mogu reći da je usklađeno svih 20 poglavlja programa i od današnjeg dana, što se tiče HSS-a, možemo govoriti o zajedničkom programu", rekao je Friščić. Najavio je da će sljedeći tjedan utvrditi elemente sporazuma i potpisati koalicijski sporazum s liberalima. Glavni odbor, rekao je, prihvatio je i sporazum s PGS-om, koji je nazvao "značajnom regionalnom strankom", te je odlučeno da se i s njim potpiše sporazum o koaliciji.

KAŠTELA - Željko Strize, kojega je Sud časti u Zagrebu izbacio iz HVIDR-e, sinoć je s rješenjem Ureda Državne uprave po kojem je on ovlaštena osoba kaštelanske HVIDR-e, održao redovnu skupštinu HVIDR-e Kaštela kojoj je nazočilo stotinjak njezinih članova. Skupština je večeras donijela promjenu Statuta kaštelanske HVIDR-e koja je omogućila osnivanje vlastitog Suda časti tako da više nitko ne može biti izbačen iz kaštelanske HVIDR- bez odluke Suda časti HVIDR-e Kaštela. Na skupštini je Strizhe izrazio ogorčenost što gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić unatoč pozivu nije došao na skupštinu. "Kad sam dobio rješenje Ureda Državne uprave da sam ja kao predsjednik ovlašten da zastupam kaštelansku HVIDR-u više puta sam tražio da me gradonačelnik primi kako bih ga obavijestio o tom rješenju. No niti me je primio niti je večeras došao na skupštinu te s punim pravom tražim ostavku gradonačelnika Udovičića koji se svrstao na jednu stranu i nije ga briga za odluke mjerodavnih tijela", kazao je Strize.

SOLIN - Osam ekoloških udruga koje djeluju na području splitsko-kaštelanskog bazena te Stranka zelenih Hrvatske održale su jučer ispred Tvornice "10. kolovoza" mirni prosvjed za, kako su priopćile, čisti zrak i bistru vodu. Stotinjak okupljenih prosvjednika isticali su da stanovnike solinskoga i kaštelanskog industrijskog bazena, unatoč svim nastojanjima eko-udruga i zelenih, i dalje truje neprihvatljivo ispuštanje prašine, sumpora, teških metala, dioksina i furana. Od hrvatskih vlasti traže da pokrenu cjelovite studije o njihovu štetnom utjecaju na zdravlje građana te usklađivanje njihova ispuštanja iz tvornica i ostalih objekata s propisima Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙