FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: vojni vrh bivše JNA privesti pravdi

SLAVONSKI BROD, , 16. ožujka 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras kako postoje razlozi da se vojni vrh bivše JNA zbog agresije na Hrvatsku privede pravdi.
SLAVONSKI BROD, , 16. ožujka 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras kako postoje razlozi da se vojni vrh bivše JNA zbog agresije na Hrvatsku privede pravdi.

"Tu je naše stajalište jasno: svi koji su na ovaj ili onaj način bili uključeni u agresiju na Hrvatsku, bilo po zapovjednom lancu - oni koji su naredili ili oni koji su izravno izvršavali, moraju biti privedeni pravdi", komentirao je Sanader informaciju kako general JNA Veljko Kadijević živi na Floridi i radi kao savjetnik američke vojske u Iraku.

Sanader je dodao i kako se ti podaci još provjeravaju i kako nema potvrdu da su one točne.

U razgovoru s novinarima uoči predizbornog skupa HDZ-a za nedjeljne izvanredne izbore u Brodu Sanader je rekao kako o daljnjim koracima u privatizaciji "Đure Đakovića" treba razgovarati nakon donošenja novog zakona o privatizaciji. Dodao je kako bi zakonski prijedlog koji se radi zajedno sa socijalnim partnerima - sindikatom i poslodavcima - Vlada u Hrvatski sabor mogla uputiti sljedeći mjesec.

"Treba pričekati još mjesec dva da se donese taj zakon u koji je uključeno radničko dioničarstvo. Mislim kako u ovome trenutku nema smisla nagađati što će biti i kako", rekao je Sanader, otklonivši za sada bojazan radnika "Đakovića" kako zbog toga što je država u više navrata sanirala njihovu tvrtku u nastavku privatizacije neće ostvariti pravo na radničko dioničarstvo.

Na predizbornome skupu HDZ-a i proslavi 17. obljetnice stranke Sanader i dio HDZ-ova vodstva poduprli su svoje stranačke kolege - kandidate na nedjeljnim brodskim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙