FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 16. ožujka

ZAGREB, 16. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 16. ožujka.
ZAGREB, 16. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 16. ožujka.

ZAGREB - Vlada će na svojoj redovitoj sjednici raspraviti, među ostalim, prijedlog plana za poticanje zapošljavanja u 2007., prijedlog izmjena i dopuna Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji, godišnje izviješće o spremnosti Obrambenog sustava, prijedlog zakona o pravobranitelju za osobe s invaliditetom (Trg Svetog Marka 2, u 11 sati). Za provedbu mjera zapošljavanja u ovoj je godini osigurano oko 524 milijuna kuna, a godišnjim planom poticanja zapošljavanja za 2007. razrađene su mjere, ciljane skupine i potreban novac za njihovo provođenje. Prema prijedlogu izmjena Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji, POS-ovi stanovi, čija je cijena i upola niža od cijena na slobodnom tržištu, uskoro bi mogli poskupiti za 7,7 posto - sa sadašnjih 910 eura po četvornom metru na 980 eura. Vlasnici ih ne bi mogli prodavati u roku od deset godina. Mjesečni obroci kredita za kupnju POS-ovih stanova porasli bi za 8,6 posto (kada zemljište osiguravaju jedinice lokalne samouprave), odnosno za maksimalnih 13,22 posto (kada Agencija za promet nekretninama osigurava i zemljište i potrebnu komunalnu infrastrukturu).

ZAGREB - Konferencija "Solidarnost i zajedništvo s crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini - umreženosti za nove vizije" , s ciljem davanja slike o trenutnim događanjima u BiH s populacijskog, geopolitičkog, socijalnog i vjerskog stajališta, održat će se u zagrebačkom hotelu Sheraton. Organizatori su Hrvatski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine, a sudjelovati će predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, nadbiskup vrhbosanski (sarajevski) Vinko Puljić, biskupi iz Hrvatske i BiH, te dužnosnici iz obje države (početak u 9 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu održavanja 13. ministarske konferencija država članica Srednjeeuropskog programa sveučilišne razmjene profesora i studenata (CEEPUS), na kojoj će govoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, glavna tajnica CEEPUS-a Elizabeth Sorantin i Ekatarina Vitkova, zamjenica ministra obrazovanja Bugarske, koja će predsjedati CEEPUS-om u idućem razdoblju (Hotel Regent Esplonade, u 11 sati). Ministri će na konferenciji, među ostalim, raspravljati o hrvatskoj inicijativi da se s razmjene krene u znanstvenoistraživačke projekte. Članice CEPUS-a su Albanija, Austrija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Makedonija, Madžarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija, a interes za pristupanje su pokazale Švicarska i Lihtenštajn. U akademskoj godini 2005/2006. u okviru CEEPUS-a u Hrvatskoj je boravilo 43 profesora i 126 studenata, a iz Hrvatske u zemljama članicama 39 profesora i 68 studenata.

SLATINA - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks posjetit će Slatinu u povodu Dana grada. Otvorit će vodno- gospodarsku građevinu Akumulaciju "Javorica" (15,45 sati) te pustiti u pogon Trafostanicu Slatina II (16,15 sati). Predsjednik Sabora zatim će prisustvovati svečanoj sjednici Gradskog vijeća (17 sati) i tom će mu prilikom gradonačelnik Ivan Roštaš uručiti Povelju o proglašenju počasnim građaninom Slatine i predati Ključ grada.

SLUNJ - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta na prigodnoj svečanosti u slunju položit će kamen temeljac za izgradnju nove športske dvorane Srednje škole Slunj i dječjeg vrtića. Vrijednost dvorane, koju jednakim sredstvima financiraju država i Grad Slunj jest 11, 14 milijuna kuna, a dječjeg vrtića 8,3 milijuna (Ulica kralja Zvonimira 9, u 14,30 sati)

SPLIT - U Hrvatskom hidrografskom institutu u Splitu bit će otvoren Sken centar koji će omogućiti skeniranje starih pomorskih karata i doprinjeti projektu izrade digitalnih pomorskih karata u Hrvatskoj. Projekt izrade digitalnih pomorskih karata je potpomognut donacijom norveške vlade, a provodi se u suradnji s najvećom hrvatskom geodetskom tvrtkom Geofoto d.o.o.. Vrijednost Sken centra iznosi 3.272.670,00 kuna, a novac je osiguran iz norveške donacije. Skeniranje starih pomorskih karata će se osim u svrhu produkcije digitalnih pomorskih karata za cjelokupno područje Jadranskog mora i obale koristiti i za arhiviranja pomorskih karata (Hrvatski hidrografski institut, Zrinsko Frankopanska 161, u 9 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u Gradskom poglavarstvu povodom završetka akcije sakupljanja i zbrinjavanja lijekova iz domaćinstava kojima je rok valjanosti istekao. Akciju su organizirali Gradski ured za rad, zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje i Pliva. (Trg Stjepana Radića 1, dvorana 272, u 11 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙