FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 15. ožujka

ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za četvrtak, 15. ožujka.
ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za četvrtak, 15. ožujka.

BRUXELLES - Premijer Ivo Sanader sudjeluje na 5. Europskom poslovnom summitu (European Business Summit) koji je u posljednje vrijeme postao najznačajnije mjesto susreta ljudi iz poslovnog svijeta i politike. Sanader će biti jedan od nekoliko govornika koji će otvoriti summit. Među govornicima su predsjednik belgijske vlade Guy Verhofstadt i predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering. Na summitu će biti održana prezentacija o hrvatskom gospodarstvu pod nazivom "Hrvatska, 28. članica Europske unije - kako investirati u Hrvatsku".

ZAGREB - Osnivanje hrvatske nacionalne mreže Global Compact (GC - Svjetski sporazum). Global Compact je inicijativa Ujedinjenih naroda iz 2000. godine koja povezuje poslovni sektor s agencijama UN-a, sindikatima i civilnim društvom u podržavanju temeljnih ljudskih vrijednosti iz područja ljudskih i radnih prava, okoliša i borbe protiv korupcije. Inicijativu za pokretanje hrvatske mreže GC-a pokrenuo je hrvatski ured Programa UN-a za razvoj (UNDP) (Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1, 10 sati).

LJUBLJANA - U Ljubljani se u četvrtak i petak iza zatvorenih vrata održava sastanak odbora država sljednica bivše SFRJ zaduženog za raspodjelu preostale diplomatske i konzularne imovine koja je bila u vlasništvu nekadašnje zajedničke države. Na zadnjem sastanku održanom 15. i 16. siječnja u Skopju dogovorena je primopredaja 44 objekta na države sljednice.

PODGORICA - Tijekom posjeta povjerenika EU-a za proširenje Ollija Rehna očekuje se parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između EU-a i Crne Gore. Riječ je o prvom koraku prema eventualnom članstvu Crne Gore u Uniji. Rehn bi se tijekom posjeta trebao sastati s crnogorskim premijerom Željkom Šturanovićem, predsjednikom Filipom Vujanovićem i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

BUDIMPEŠTA - Državni praznik i tradicionalno dan prosvjeda protiv komunizma. Očekuje se da će glavna oporbena desna stranka Fidesz organizirati masovni prosvjed u glavnom mađarskom gradu.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Zrinka Treščec

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Duška Gerić-Koren

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙