FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 15. ožujka

ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 15. ožujka, koje ćemo popratiti fotografijama
ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 15. ožujka, koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Osnivanje hrvatske nacionalne mreže Global Compact (GC - Svjetski sporazum). GC je inicijativa Ujedinjenih naroda iz 2000. godine koja povezuje poslovni sektor s agencijama UN-a, sindikatima i civilnim društvom u podržavanju temeljnih ljudskih vrijednosti iz područja ljudskih prava, radnih prava, okoliša i antikorupcije. Inicijativu za pokretanje hrvatske mreže GC-a pokrenuo je hrvatski ured Programa UN-a za razvoj (Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1, 10 sati).

ZAGREB - U Hrvatskom saboru bit će javnosti predstavljena Nacionalna kampanja za mlade o prevenciji rodno uvjetovanog nasilja. Kampanju su pokrenuli CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i O.M.G.- Otvorena medijska grupacija, uz financijsku pomoć Europske komisije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i CARE Internationala te uz podršku Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora. Na prezentaciju su pozvani predstavnici međunarodnih institucija i organizacija, nadležnih ministarstava, državnih i gradskih ureda te nevladinih organizacija (Mala Vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 11 sati).

ZAGREB - Demokratski centar održat će konferenciju za novinare na kojoj će predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt govoriti o korupciji i kriminalu u javnim nabavama (prostorije DC-a, Ilica 48/I., u 11 sati).

ZAGREB - U sklopu obilježavanja Dana zaštite potrošača ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i predstavnici udruga za zaštitu potrošača održat će konferenciju za novinare, na kojoj će, među ostalim, biti predstavljeno što je do sada Ministarstvo učinilo na području zaštite potrošača, nova internetska stranica namijenjena isključivo za zaštitu potrošača te mogućnosti daljnjeg unapređenja suradnje Ministarstva s udrugama za zaštitu potrošača (13,00 sati, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Avangardne tendencije u hrvatskoj umjetnosti" u povodu obilježavanja 25. obljetnice Galerije Klovićevi dvori. Izložbom je obuhvaćen vremenski raspon od šezdesetak godina, od početka drugoga desetljeća i Hrvatskog proljetnog salona pa sve do posljednjih izdanaka avangarde s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina

prošloga stoljeća. Njome se po prvi puta u Hrvatskoj cjelovito valoriziraju i prezentiraju avangardna kretanja tijekom 20. stoljeća, ističe autor koncepcije izložbe Zvonko Maković (Jezuitski trg 4, 19 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Damir Senčar

poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙