FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: počelo suđenje liječniku optuženom za korupciju

OSIJEK, 14. ožujka 2007. (Hina) - Na Županijskom sudu u Osijeku danas je počelo suđenje liječniku osječke Kliničke bolnice (KBO) Vladislavu Ilinu kojega optužnica osječkoga Ureda USKOK-a tereti za traženje i primanje mita.
OSIJEK, 14. ožujka 2007. (Hina) - Na Županijskom sudu u Osijeku danas je počelo suđenje liječniku osječke Kliničke bolnice (KBO) Vladislavu Ilinu kojega optužnica osječkoga Ureda USKOK-a tereti za traženje i primanje mita.

Ilin je optužen da je u lipnju 2002. od zeta i kćeri pacijentice koja se liječila u KBO-u zatražio mito od 3000 eura kako bi joj odmah operirao karcinom želuca, iako je znao da u to vrijeme nije raspoređen kao liječnik-operater te da nadležni bolnički odjel nije podnio zahtjev za operaciju. Optuženika se tereti i da je u rujnu prošle godine kao kirurg u KBO-u u dva navrata od pacijenta zatražio i primio novac za dva operativna zahvata u Poliklinici za traumatologiju, za koje je od pacijenta ukupno primio 1800 kuna.

Na današnjoj glavnoj raspravi Ilin je rekao da se smatra "djelomično krivim" za, kako je rekao, "primanje dara", a u zapisnik je uvršteno da se ne smatra krivim.

Svjedok Zdravko Baksa kazao je da ostaje pri iskazu danom u istrazi, koji je na raspravi pročitao sudac Zvonko Vekić, da je u proljeće 2002. dr. Ilin od njega zatražio 3000 eura kako bi odmah obavio operaciju majci njegove supruge Ani Andrić. Njoj je pretragama utvrđen neizlječivi malignom želuca, zbog čega su, kako kaže, liječnici u KBO odlučili da zbog takvog stanja ne mogu poduzimati nikakve operativne zahvate.

Po njegovim riječima, Ilin mu je tada rekao da se operacija ipak može obaviti, ali da će to stajati 3000 eura te da novac mora donijeti istoga dana ili od dogovora neće biti ništa.

Nakon razgovora sa svojom poznanicom, zaposlenom u KBO-u, odlučio je da to ipak ne učini, već je napisao predstavku ravnateljstvu KBO-a, ali tvrdi da nije dobio nikakav odgovor.

Iskaz je dao i Branislav Bosiočić koji je Ilina u rujnu prošle godine prijavio policiji nakon što mu je, kako tvrdi, liječnik tražio novac za obavljanje operativnog zahvata. Dodao je da mu je dao 800 kuna, a da je ostatak od 1000 kuna trebao donijeti naknadno. Tada je o svemu obavijestio policiju, pa su njihovi razgovori snimani, a na primopredaju novca nosio je označene novčanice nakon čega je optuženik uhićen.

Suđenje se nastavlja 3. travnja saslušanjem novih svjedoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙