FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 14. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

POŽEGA - Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je jučer protiv Vlade Zeca, bivšeg predsjednika Uprave "Kamen-Ingrada", Đurđice Kristić, članice Uprave, te bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste Milana Ivanka optužnicu po kojoj su zloporabama u gospodarskom poslovanju i krivotvorenjem službenih isprava Županiju, nekoliko banaka i osiguravateljskih društava oštetili za više od 30 milijuna kuna. Općinski sud u Požegi optužnicu je zaprimio jučer, a kad je uručena osumnjičenicima, na sudu je održano i prvo ročište na kojem je Izvanraspravno vijeće poduprlo prijedlog državnog odvjetništva o produljenju pritvora. Početak suđenja Vladi Zecu, Đurđici Kristić i Milanu Ivanku očekuje se za mjesec dana.

KARLOVAC - Istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić-Mušnjak donijela je jučer odluku o pokretanju istrage protiv petero okrivljenih fizičkih osoba i Karlovačke pivovare kao pravne osobe te je ujedno odbila predložene mjere opreza, izvijestila je glasnogovornica tog suda Alenka Laptalo. Sutkinja je odluku donijela pošto je ispitala Snježanu Štamfar-Vukelju, članicu Uprave, kao predstavnika Karlovačke pivovare. Pokretanjem istrage i Karlovačka pivovara kao pravna osoba i njezino tehničko vodstvo Gabor Ligeti, Slaven Siladić, Zrinka Odrčić, Marija Tufeković i Marijan Kovačević od statusa osumnjičenika postali su danas "okrivljenici za teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti općeopasnim činom ili sredstvom", rekla je Laptalo. Predsjednica Uprave Pivovare Nizozemka Moniqe Peters izjavila je da "pozdravlja nastavak istrage koji će pridonijeti konačnu razumijevanju uzroka i odgovornosti za nesretan događaj u kojem je stradao Zdravko Martinović.

KARLOVAC - Sindikalna podružnica Karlovačke pivovare, koja djeluje u sastavu Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), priopćila je jučer da "suosjeća sa svojim bivšim zaposlenikom Zdravkom Martinovićem", ali da "medijski linč šteti i Pivovari i Karlovcu". Navode da tu nesreću određeni mediji pretvaraju u "reality show", da se prostor za špekulacije sve više širi, omogućuje osobne promocije i budi niske pobude - pohlepu i osvetu - te da je stanje ionako ozbiljno i treba iskazati više poštovanja Martinoviću koji je u komi. Također navode kako otkazi zbog trenutne situacije nisu najavljeni, jer bi o tome Radničko vijeće i sindikat bili "prvi obavješteni".

RIJEKA - Dosadašnji nepotpuni nalazi obdukcije pougljenjenih tijela triju osoba pronađenih u stanu u Rijeci nakon gašenja požara potvrdili su da je riječ o nasilnoj smrti u svih, priopćila je jučer poslijepodne primorsko-goranska Policijska uprava. Obdukcija u riječkom Zavodu za sudsku medicinu još nije dovršena. Očevidom, koji je u potpuno uništenom stanu u Ulici braće Stipčić počeo je jučer ujutro, pronalaze se i prikupljaju tragovi koji mogu pridonijeti utvrđenju okolnosti u kojima je izbio požar i smrtno stradale tri osobe. Očevid će se nastaviti i danas, a vodi ga istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Valentin Ivanetić s djelatnicima PU-a i vještacima Centra za kriminalistička vještačenja MUP-a u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙