FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 14. ožujka

ZAGREB, 14. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 14. ožujka.
ZAGREB, 14. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 14. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sastat će se s grčkim predsjednikom Karolosom Papuliasom, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, u 11.30 sati u Banskim dvorima.

ZAGREB - Hrvatsko-grčki gospodarski forum počinje u 10.00 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Predstavnici grčkih tvrtki zainteresiranih za poslovanje s Hrvatskom doputovali su u Zagreb zajedno s grčkim predsjednikom Karolosom Papuliasom, koji boravi u službenom posjetu RH. Gospodarstvenici Hrvatske i Grčke razgovarat će u sklopu foruma, koji će otvoriti predsjednici Stjepan Mesić i Papulias, o mogućnostima daljnjeg razvoja gospodarskih odnosa te budućoj suradnji.

DEN HAAG - Godinu i pol nakon početka haškog suđenja 'Vukovarskoj trojci' za pokolj na Ovčari, tužiteljstvo i obrana iznijet će pred ICTY-em završne riječi na suđenju bivšim zapovjednicima JNA Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću. Optužnica ih tereti da su nakon pada Vukovara u studenome 1991. godine naredili i organizirali izvođenje oko 300 osoba iz vukovarske bolnice koji su odvedeni u vojarnu JNA, a potom na poljoprivredno dobro Ovčara, gdje su ih pripadnici lokalnih srpskih snaga i šešeljevih postrojbi pogubili. U masakru je pobijeno najmanje 260 osoba.

BEOGRAD - U Beogradu se nastavlja sastanak srpske Komisije za nestala lica i hrvatskog Povjerenstva za zatočene i nestale. Katrin Bomberger, generalna ravnateljica Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe (ICMP) izjavila je da su zemlje Balkana učinile napredak u rasvetljavanju sudbine nestalih, ali da je to pitanje i dalje jedno od glavnih problema regije. Dodala je i da je dvodnevni sastanak redovan, a njegov glavni cilj je rješavanje pitanja nestalih osoba u sukobima 1991.-1992. i 1995. u Hrvatskoj.

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu nastavlja se proces protiv optuženih za ratni zločin na Ovčari 1991.

LJUBLJANA - Iranski ministar vanjskih poslova Manušer Motaki boravit će u srijedu u posjetu Sloveniji, te se sastati s ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom, predsjednikom Janezom Drnovšekom i premijerom Janezom Janšom. Cilj posjeta je produbljenje bilateralnih odnosa, osobito u svjetlu činjenice da Slovenija trenutačno predsjedava Vijeću guvernera Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) i da u prvoj polovici iduće godine predsjedava Europskom unijom, priopćilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

TOKIO - Japan će biti domaćin sastanka koji će okupiti izraelske, palestinske i jordanske dužnosnike. Oni će raspravljati o postizanju mira na Bliskom istoku. Ovaj je sastanak nastavak procesa koji je predložio bivši japanski premijer Junichiro Koizumi prošle godine, a u kojem Japan nudi ekonomsku pomoć i promoviranje suradnje u regiji.

NUERNBERG - Sastanak ministara vanjskih poslova Europske unije i Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN).

DAMASK - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana posjetit će Siriju u sklopu svoje trodnevne turneje po Bliskom istoku i sastat će se sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Asadom.

ATENA - Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će Grčku. Tijekom njegova posjeta Rusija, Grčka i Bugarska potpisat će sporazum o izgradnji naftovoda između Crnog mora i Alexandroupolisa.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robert Koren

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Srđan Baković, Sonja Djerasimović

Navečer: Darko Vlahović

Tel: **385 1 48 08 645

Fax: **385 1 48 08 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙