FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 13. ožujka

ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) - ZAGREB, 12. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 13. ožujka.
ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) - ZAGREB, 12. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 13. ožujka.

ZAGREB - Grčki predsjednik Karolos Papulias doputovat će u trodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv predsjednika RH Stjepana Mesića. Predsjednik Papulias sastat će se sa svojim domaćinom Mesićem, a nakon susreta predviđene su izjave za novinare dvojice predsjednika u 12.40 sati u Uredu predsjednika RH.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će grčkog predsjednika u 13.00 sati u saborskoj dvorani Ante Starčevića.

BRUXELLES - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u Strasbourgu na sastanku Paneuropske parlamentarne skupine u Europskom Parlamentu gdje će govoriti o tijeku pristupnog procesa Republike Hrvatske Europskoj uniji te u ulozi RH u području jugoistočne Europe.

Ministrica Grabar-Kitarović također će sudjelovati na sastanku zastupnika EPP-ED, najbrojnije političke skupine u Europskom Parlamentu.

Tijekom boravka u Strasbourgu planira se i susret ministrice Grabar-Kitarović s Terryem Davisom, glavnim tajnikom Vijeća Europe.

ŽENEVA - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će u radu Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda u Ženevi. Kosor će u utorak održati govor o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

BEOGRAD - Pred specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu trebao bi početi proces protiv optuženih za ratni zločin na Ovčari 1991. nakon što je u ponedjeljak obrana zbog "sumnje u nepristranost predsjednika i članova sudskog vijeća" zatražila njihovo izuzeće, što je odbijeno.

RIM/VATIKAN - Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovat će u radni posjet Italiji gdje će se sastati s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i premijerom Romanom Prodijem. Također će posjetiti Vatikan gdje će ga primiti papa Benedikt XVI.

PJONGJANG - Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei posjetit će Sjevernu Koreju kako bi razgovarao o zaustavljanju njezina nuklearnog programa i ponovnom dolasku inspektora IAEA-e.

CIUDAD DE MEXICO - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se s meksičkim predsjednikom Felipeom Calderonom.

RIJAD - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana posjetit će Saudijsku Arabiju u sklopu svoje trodnevne turneje po Bliskom istoku.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Jasna Nahtigal

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković, Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 48 08 645

Fax: **385 1 48 08 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙