FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 12. ožujka

ZAGREB, 12. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 12. ožujka.
ZAGREB, 12. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 12. ožujka.

BEOGRAD - Počinje novo suđenje za ratni zločin i ubojstvo više od 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu. Prvostupanjskom presudom Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, 14 osoba osuđeno je za zločin na Ovčari, od kojih osam na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, a dvoje ih je optužbi oslobođeno. U prosincu prošle godine Vrhovni sud Srbije prihvatio je žalbe branitelja optuženih, poništio presudu i postupak vratio na ponovljeno suđenje.

BEOGRAD - Navršavaju se četiri godine od atentata na tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Demokratska stranka, na čijem čelu je ubijenog premijera zamijenio današnji predsjednik Srbije Boris Tadić u ponedjeljak će obilježiti godišnjicu njegove smrti polaganjem cvijeća na grob u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju, kao i u dvorištu zgrade Vlade Srbije, na mjestu gdje je ubijen.

GVATEMALA CITY/MEXICO CITY - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se sa svojim gvatemalskim kolegom Oscarom Bergerom. Nakon posjeta Gvatemali Bush putuje u Meksiko.

BEJRUT - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana započinje trodnevnu turneju po Bliskom istoku posjetom Libanonu. Nakon Libanona putuje u Saudijsku Arabiju u utorak, a u srijedu u Siriju.

TOKIO - Japan i Južna Koreja trebali bi održati bilateralne razgovore.

PEKING - Očekuje se da će šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei posjetiti Kinu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 48 08 645

Fax: **385 1 48 08 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙