FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu Križni put ovisnika

ZAGREB, 11. ožujka 2007. (Hina) - Na treću korizmenu nedjelju danas je u Splitu održan tradicionalni Križni put ovisnika, pod geslom "Križ - u njemu je spas!", izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).
ZAGREB, 11. ožujka 2007. (Hina) - Na treću korizmenu nedjelju danas je u Splitu održan tradicionalni Križni put ovisnika, pod geslom "Križ - u njemu je spas!", izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

Pobožnost križnoga puta u kojoj je sudjelovalo više stotina vjernika, počela je u crkvi Sv. Dominika. Veliki drveni križ ove su godine izradili momci iz zajednice "Papa Ivan XXIII." iz Borovaca te su ga zajedno s momcima iz zajednice Cenacolo nosili do katedrale Sv. Dujma.

U nošenju križa, koji je ispisan imenima ovisnika i njihovih najbližih, izmjenjivali su se ovisnici, njihovi roditelji, kao i oni koji s njima svakodnevno rade i žive.

Nakon četrnaeste postaje, sudionici Križnoga puta moleći su ušli u katedralu, gdje je uslijedilo razmišljanje o Božjoj riječi te svjedočanstva duhovnoga života ovisnika i njihovih roditelja.

"Na svome križnome putu susreo sam Gospodina i tek tada sam upoznao pravu radost, otkrio koliko je važno biti vjeran Bogu i ljudima te spoznao vrijednost života. Danas, jednostavno, želim živjeti", riječi su jednoga od liječenih ovisnika.

Križni put ovisnika održava se već 15. godinu, a sastoji se od tri dijela: nošenja drvenog križa, razmišljanja nad Božjom riječju i svjedočanstva.

Na kraju Križnoga puta, don Jure Vrdoljak je okupljenima u katedrali Sv. Dujma poželio da "vjerom u Gospodina i snagom njegova uskrsnuća žive za druge, da vođeni Božjom ljubavlju budu drugima svjetlo u tminama njihova života, te da budu sigurni u Isusovu blizinu kad im je najteže".

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u radu s ovisnicima i njihovim obiteljima ističu se don Jure Vrdoljak i otac Jozo Čirko koji su i ove godine sudjelovali u Križnomu putu ovisnika. Križ će ostati u katedrali do Uskrsa, a na Veliki petak bit će izložen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙