FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 9,30 sati

ZAGREB, 11. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 11. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pri kraju je s izradbom Nacrta prijedloga Zakona o potvrđivanju Kyoto protokola uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih naroda o promjeni klime.Prijedlog tog zakona naći će se pred Hrvatskim saborom u iduća tri mjeseca, doznaje Hina u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Kada ga Hrvatski sabor ratificira Kyoto protokol stupit će na snagu za Republiku Hrvatsku 90. dan od dana polaganja isprave o ratifikaciji kod depozitara Protokola, Glavnog tajnika UN-a, navode u Ministarstvu.

ZAGREB - Zbog orkanske bure u potpunosti je obustavljen promet Krčkim mostom, dionicom autoceste A 1 od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok i dionicom D54 Jasenice-Zaton Obrovački, izvijestio je jutros HAK. Iz središnje Hrvatske u smjeru Dalmacije obilazno se vozi: čvor Sveti Rok -Gračac-Obrovac-Kruševo-Pridraga-Posedarje, u smjeru Zadra, a prema Splitu od Gračaca za Knin. Zbog olujnih udara bure dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do čvora Delnice te dionicom Jadranske magistrale, od Bakra do Novog Vinodolskog, ne smiju prometovati vozila iznad 3.5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, motocikli, autobusi na kat te vozila s kamp prikolicama (vozila I. i II. skupine). Dubrovački je most zatvoren za I. skupinu vozila (motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama). Slab snijeg pada na dionici autoceste A1 Zagreb-Split od tunela Mala Kapela do Otočca te na širem području Korenice. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema zastoja. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika do daljnjega su u prekidu trajektne linije za otok Pag (Prizna-Žigljen), otok Rab (Jablanac-Mišnjak) i otok Cres (Brestova-Porozina). Normalizirana je trajektna linija iz Trogira za Drvenik Veli, trajekt će pristati i u Drveniku Malom.

ZAGREB - Ujutro i dio prijepodneva umjereno do znatno oblačno još ponegdje sa slabim oborinama, uglavnom u Slavoniji i gorskim krajevima, a zatim posvuda razvedravanje. Vjetar prijepodne umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice na sjevernom i srednjem Jadranu s orkanskim udarima. Poslijepodne će vjetar oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, na Jadranu između 11 i 16 stupnjeva Celzija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙