FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 11. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 11. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush, koji boravi na latinoameričkoj turneji, u subotu je odobrio upućivanje dodatnih 4.400 vojnika u Irak, na zahtjev novog zapovjednika koalicijskih snaga generala Davida Petraeusa. Bush je potpisao nalog za upućivanje dodatnih američkih snaga u Irak u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One, dok je letio iz brazilskog Sao Paula u Montevideo u Urugvaju, prema navodima Gordona Johndroea, glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće. U siječnju je Bush objavio kako planira uputiti dodatnih 21.500 vojnika u Irak s primarnom zadaćom stabiliziranja stanja u Bagdadu i jačanja pritiska na al Qaedu i sunitske pobunjenike u pokrajini Anbar. Postrojbe s 4.400 vojnika, čiji je razmještaj naredio u subotu, dodatak su na taj broj.

TEHERAN - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad želi izvijestiti članice Vijeća sigurnosti UN-a o iranskom nuklearnom programu, objavila je iranska državna televizija u nedjelju. Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti - SAD, Francuska, Velika Britanija, Kina i Rusija - plus Njemačka, poznatije kao "P5+1", razmatraju nametanje novih sankcija Iranu zbog njegovih nuklearnih ambicija. Iranska televizija objavila je da će Ahmadinedžad izvijestiti Vijeće sigurnosti UN-a o iranskom miroljubivom civilnom nuklearnom programu.

WASHINGTON - Kada je riječ o izborima za predsjednika Amerikancima je važniji karakter kandidata nego li njegov politički program i stajališta, pokazali su rezultati istraživanja kojeg je proveo Associated Press-Ipsos. Prema tom ispitivanju javnog mišljenja, 55 posto ispitanika smatra da su čestitost, poštenje i druge karakterne vrijednosti najvažnije kvalitete za predsjedničkog kandidata. Samo jedna trećina ispitanih smatra da je važnije stajalište kandidata o nekim političkim pitanjima, a još ih manje smatra da bi kandidat za predsjednika države trebao imati liderske karakteristike, iskustvo ili inteligenciju.

PEKING - Dvadeset rudara poginulo je, a devet nestalo nakon što je poplavljen jedan rudnik ugljena u sjeveroistočnoj Kini, izvijestili su u nedjelju državni mediji. Novinska agencija Xhinhua navela je kako se nesreća dogodila u subotu noću u državnom rudniku Fushan, u industrijskom gradu istočno od glavnog grada pokrajine Liaoing, Shenyanga. Agencija je izvijestila kako su u tijeku pokušaji da se pronađu nestali rudari.

KANDAHAR - Osam je policajaca i dva talibana poginulo u dva talibanska napada izvedena na pokrajinu Kandahara, objavila je u nedjelju afganistanska policija. "Talibani su tijekom noći izveli zasjedu na policijsku ophodnju u okrugu Arghistana. Osam je policajaca poginulo", kazao je šef pokrajinske policije general Raziq. Pobunjenici su uspjeli pobjeći, a gubici u njihovim redovima nisu poznati. Također u nedjelju u Zabulu talibani su napali policiju na cesti koja povezuje Kabul i Kandahar. Nakon polusatne izmjene vatre, dva su talibana ubijena, a četiri ranjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙