FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ optužio HDSSB-ova dožupana da je u sukobu interesa

OSIJEK, 9. ožujka 2007. (Hina) - Vijećnici HDZ-a na današnjoj su sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije optužili dožupana Dinka Burića, člana HDSSB-a s Nezavisne liste Branimira Glavaša, da je u sukobu interesa, zbog čega su zatražili da se dnevni red proširi točkom o njegovu opozivu.
OSIJEK, 9. ožujka 2007. (Hina) - Vijećnici HDZ-a na današnjoj su sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije optužili dožupana Dinka Burića, člana HDSSB-a s Nezavisne liste Branimira Glavaša, da je u sukobu interesa, zbog čega su zatražili da se dnevni red proširi točkom o njegovu opozivu.

Po riječima Josipa Salapića, predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a, dr. Burić s Domom zdravlja u Donjem Miholjcu ima ugovor o specijalističkoj praksi za koji prima novac, a taj je Dom zdravlja u vlasništvu Županije gdje je Burić član Poglavarstva i dožupan te je u sukobu interesa.

Po skupštinskom poslovniku prijedlog za dopunu dnevnog reda treba dostaviti sedam dana prije sjednice, pa je na prijedlog vijećnika s Glavaševe Nezavisne liste (koji su članovi stranke Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje ili Udruge Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje) o tome podnesena samo informacija, nakon koje je slijedila petosatna rasprava.

Burić je rekao kako nije u sukobu interesa, ali kako će sam tražiti da o tome raspravi državno Povjerenstvo za sukob interesa".

Svi oporbeni vijećnici su podnijeli zahtjev da se na sljedećoj skupštinskoj sjednici uvrsti točka dnevnog reda o Burićevu opozivu s mjesta dožupana zbog sukoba interesa. Oporbenjaci su također ustvrdili da za kardiološko-internističko-specijalističke preglede, koje nekoliko puta na mjesec Burić obavlja u Donjem Miholjcu, treba angažirati liječnike iz osječke Kliničke bolnice koje bi plaćao HZZO, a ne tamošnji Dom zdravlja koj, kažu,i tako trpi gubitke a podmiruje ih Županija.

Burić, koji je vlasnik privatne internističko-kardiološke ustanove u Belišću, je istaknuo kako ugovor s Domom zdravlja o pružanju specijalističko-kardioloških usluga ima od 2004. te da se "tomu nitko nije protivio jer je sve po zakonu te da je tada bio u HDZ-u".

"Sve što se navodi samo je obračun sa mnom što više nisam u HDZ-u, a pri tome nitko od tužitelja ne vodi brigu o bolesnicima kojima su te usluge nužne", dodao je.

Istaknuo je da je "Upravno vijeće Doma zdravlja u Donjem Miholjcu nakon medijskih optužaba koje je pokrenuo HDZ o njegovu sukobu interesa tražilo od ravnatelja osječke Kliničke bolnice dr. Željka Vranješa da im osigura internista kardiologa, no da je odgovoreno kako u bolnici nema slobodnih takvih liječnika".

I našička bolnica je, rekao je, također izvijestila da nema liječnika specijalista koji bi mogli raditi u Donjem Miholjcu jer imaju dostatno posla, a "u svemu posebno zabrinjava činjenica da je HDZ tražio da se vidi ima li u Virovitici ili Zagrebu specijalista internista kardiologa koji bi radili u donjomiholjačkom Domu Zdravlja".

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo kazao je kako "nema riječi o sukobu interesa, nego o političkim aktivnostima HDZ-a kao dijelu predizborne kampanje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙