FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte rastu u očekivanju američkih podataka o zaposlenosti

LONDON, 9. ožujka 2007. (Hina/Reuters) - Cijene nafte na svjetskim su tržištima u petak skromno ojačale u očekivanju objave podataka o američkoj zaposlenosti.
LONDON, 9. ožujka 2007. (Hina/Reuters) - Cijene nafte na svjetskim su tržištima u petak skromno ojačale u očekivanju objave podataka o američkoj zaposlenosti.

Na tržištu u New Yorku barel sirove nafte poskupio je 6 centi, na 61,70 dolara. Na tržištu u Londonu nafta je poskupjela 17 centi, na 62,5 dolara za barel.

Tržišni su sudionici u iščekivanju objave najnovijih podataka o zaposlenosti američkog ministarstva rada. "Budu li ti podaci snažni, vratit će se povjerenje tržišta u američko gospodarstvo, što bi moglo oštro povisiti cijene sirove nafte", ocjenjuje Koichi Murakami, analitičar brokerske tvrtke Daiichi Shohin.

Podaci koji odražavaju stabilnost američkih radnih mjesta ranije su djelovali kao tržišni pokretač budući sugeriraju nastavak osobne potrošnje.

Iako mnogi analitičari očekuju nastavak rasta cijena uslijed jačanja američke potražnje tijekom toplih mjeseci, u ožujku bi još moglo doći do njihovog pada budući se radi o sezonski sporijem mjesecu.

Trgovci su također u iščekivanju vijesti sa slijedećeg OPEC-ovog sastanka u Beču idući tjedan, a tržišta pažljivo prate i situaciju na Bliskom istoku s iranskim odbijanjem ispunjenja zahtjeva Zapada za obustavom svojeg programa obogaćivanja urana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙