FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagorcu istraga, pritvor i tjeralica

ZAGREB, 9. ožujka 2007. (Hina) - Protiv bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca u petak je pokrenuta istraga, određen mu je pritvor, a policiji je naloženo raspisivanje tjeralice, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.
ZAGREB, 9. ožujka 2007. (Hina) - Protiv bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca u petak je pokrenuta istraga, određen mu je pritvor, a policiji je naloženo raspisivanje tjeralice, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Nakon što se Zagorec i njegov branitelj Krešimir Krsnik nisu pojavili na zakazano istražno ročište, istražna sutkinja Erna Dražančić odlučila se i bez saslušanja osumnjičenog udovoljiti zahtjevu tužiteljstva i pokrenuti istragu, odrediti Zagorcu pritvor te naložiti policiji raspisivanje međunarodne tjeralice.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da je istražna sutkinja pritvor Zagorcu odredila zbog opasnosti od bijega, utjecaja na dokaze i svjedoke te teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se sumnjiči. Dodao je da je svjedok na kojeg bi Zagorec mogao utjecati njegov bivši poslovni partner Josip Ferek.

Zahtjev za tjeralicom sud će uputiti policiji s dopisom Zagorčeva odvjetnika iz kojeg je vidljivo da se osumnjičenik nalazi u Austriji.

Devčić je kazao da će istražna sutkinja zakazati ročište na kojem će početi s provođenjem dokaza, odnosno saslušanjem svjedoka koje je predložilo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Komentirajući Zagorčevo nepojavljivanje na istražnom ročištu Devčić je kazao da se sudu poziv vratio s naznakom da je Zagorec obaviješten ali da poziv nije podigao. No, i sam zahtjev njegova odvjetnika da se ročište odgodi govori da je Zagorec znao za raspravu, pojasnio je Devčić.

Umirovljenog generala Zagorca sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000., iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za pet milijuna američkih dolara preuzetih od MORH-a, a namijenjenih kupnji oružja za obranu Hrvatske.

Po dosadašnjim izjavama odvjetnika Krsnika i pisanju tiska, bivši pomoćnik ministra obrane, koji je bio zadužen za kupnju oružja i opreme, već dulje vrijeme živi u Beču. Tisak nagađa da posjeduje više putovnica na druga imena pomoću kojih može nesmetano otići iz Austrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙