FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 7. ožujka

ZAGREB, 6. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za srijedu, 7. ožujka.
ZAGREB, 6. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za srijedu, 7. ožujka.

BRUXELLES - Hrvatski premijer Ivo Sanader posjetit će u srijedu i četvrtak Europski parlament. U srijedu će se obratiti zastupnicima Socijalističke skupine, druge po brojnosti stranačke frakcije u Europskom parlamentu predvođene predsjednikom Martinom Schulzom i potpredsjednikom Hannesom Swobodom.

Hrvatski šef vlade sastat će se i s Danielom Cohnom-Benditom, predsjednikom političke skupine Zelenih u Europskom parlamentu.

Posjet Parlamentu dolazi u pogodnom trenutku s obzirom da potkraj ovog mjeseca Vanjskopolitički odbor treba usvojiti izvješće o Hrvatskoj. Nacrt izvješća sastavio je austrijski socijalist Hannes Swoboda, a Odboru je predstavljeno u prvom čitanju 30. siječnja. U njemu se priznaje napredak Hrvatske ali se i kritički progovara o pravosudnim reformama i reformama javne uprave, te načinu na koji se vode postupci za ratne zločine.

SJEVERNA IRSKA - Novi izbori za sjevernoirsku skupštinu u kojoj će vlast dijeliti proirski katolici i probritanski protestanti.

KARTUM - Posebni američki izaslanik u Sudanu Andrew Natsios sastaje se sa sudanskim predsjednikom Omarom Hassanom al-Bashirom kako bi nastavio pritisak na vladu u Kartumu da omogući razmještanje međunarodnih mirovnih snaga u Darfur.

HANOJ - Japan će u Vijetnamu održati pregovore sa Sjevernom Korejom o normaliziranju odnosa.

DEŽURNI U VPR-u:

_________________

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko, Darko Vlahović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel. 385 1. 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙