FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 4. ožujka 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat
ZAGREB, 4. ožujka 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

GRUDA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader večeras je u Grudi u Konavlima otvorio novu školsku športsku dvoranu, u koju su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Dubrovačko-neretvanska županija i općina Konavle uložili 17,3 milijuna kuna. Obraćajući se okupljenima, premijer Sanader je, među ostalim, rekao: "S obzirom da je ovih dana došlo do nekih rasprava u hrvatskoj javnosti, reći ću da se jasno zna: u agresiji na Hrvatsku sudjelovali su Srbija, Crna Gora, JNA i pobunjeni Srbi u Hrvatskoj." "Ni pred kim danas Hrvatska ne smije imati kompleksa jer mi smo u tom nametnutom ratu pobijedili", rekao je Sanader, naglasivši pritom da Hrvatska želi razvijati dobrosusjedske odnose sa svima.

ZAGREB - Zagrebačka policija danas je ponovno upozorila na problem mladih vozača, ističući kako oni čine samo 10 posto vozača, dok je, prošle godine, njihov udio u najtežim prometnim nesrećama s poginulim osobama bio 27 posto. Prekršaje vezane uz prekoračenje brzine vrlo često čine mladi vozači u dobi od 18 do 24 godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec. S obzirom na udjel u vozačkoj populaciji, mladi vozači čine dvostruko više prekršaja, dodao je. Prošle godine mladi su vozači sudjelovali u 26 nesreća s najtežim posljedicama, što je 27 posto od ukupnog broja prometnih nesreća s poginulim osobama, kazao je Borovec.

ZAGREB - Hrvatska policija još nije dobila nikakve informacije o uhićenju Hrvata s 27 kilograma heroina u Bugarskoj, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Zlatka Mehuna. Policija još nema nikakve informacije o tom događaju ni identitetu počinitelja, izjavio je Mehun Hini. Strane agencije javile su danas, pozivajući se na bugarske službene izvore, da su bugarski carinici na graničnome prijelazu s Turskom zaplijenili 27 kilograma heroina, vrijednog 9,25 milijuna kuna, u automobilu koji je iz Turske prema Hrvatskoj vozio 57-godišnji Hrvat. Policija informaciju može dobiti od bugarske carine koja je otkrila počinitelja i od hrvatskog Veleposlanstva u toj zemlji, rekao je Mehun. Dodao je kako, na temelju Bečke konvencije, svaka osoba koja je uhićena u stranoj zemlji ima pravo da o tome bude obaviješteno predstavništvo njezine zemlje.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je danas o problemu sa skupinom Dinamovih navijača koji su, ljutiti zato što su izbačeni iz vlaka kojim su bez vozne karte putovali na utakmicu u Varaždin, uništili dio inventara Hrvatskih željeznica (HŽ). S četvoricom maloljetnika policija će sutra obaviti obavijesni razgovor u nazočnosti njihovih roditelja, a 25-godišnjem kolovođi prekršajni sudac u Zaprešiću izrekao je novčanu kaznu. Iz vlaka koji prometuje od Zagreba do Varaždina na željezničkoj postaji u Novome Dvoru jučer oko podneva izbačena su četvorica maloljetnika (1990., 1990., 1989. i 1990.) te jedan 25-godišnjak jer nisu imali karte. Oni su nakon toga na skladištu HŽ-a kamenjem razbili dva žičana stakla, 15 stijenki od pleksiglasa i jednu staklenu stijenku na kućici, a zatim su spalili dvije plastične željezničke plombe na vagonu zaustavljenom na sporednom kolosijeku.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je 14-godišnjeg dječaka koji je htio provaliti u kiosk te 17-godišnju djevojku u pljački prodavaonice. Jučer oko 22 sata na raskrižju Ivanićgradske i Turopoljske ulice policajci su uhitili 14-godišnjeg dječaka koji je pokušavao provaliti u kiosk. Dječak je u tamnoj odjeći i s navučenim rukavicama pokušao provaliti u kiosk kada su ga primijetili policajci te priveli u policijski postaju. Policija je jučer u 21,45 sati na području Ivanić Grada, u Maznici b.b., uhitila 17-godišnju djevojku pri provali u prodavaonicu. Djevojka je u vidljivo alkoholiziranom stanju (1,23 promila) došla do prodavaonice i nasilno otvorila zaključani prozor kroz koji se uvukla u prodavaonicu. Ukrala je 13 kutija cigareta i jedne vezice za cipele.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je danas o tri razbojstva i jednom pokušaju razbojstva u športskim kladionicama na gradskom području, a dva razbojstva počinjena u Ilici i Maksimirskoj ulici u kladionicama "SuperSport" policija dovodi u vezu s istom skupinom pljačkaša jer su slično opisani, a način na koji počinili razbojstvo gotovo je identičan. U športskoj kladionici "SuperSport" u Maksimirskoj ulici jučer oko 17 sati trojica nepoznatih razbojnika, nakon što su izišli svi posjetitelji, od službenice su, prijeteći joj pištoljem, uzeli nekoliko tisuća kuna. Jučer oko 16 sati i u športskoj kladionici u Hribarovu prilazu u Novom Zagrebu nepoznati je razbojnik, uz verbalnu prijetnju, od službenice ukrao nekoliko tisuća kuna.

ZAGREB - Način na koji su dvojica provalnika pokušali ući u prodavaonicu u Zagrebu bio je toliko očit i bučan da je privukao pozornost pa su uhićeni na djelu, objavila je zagrebačka policija. Oni su električnom brusilicom rezali metalnu zaštitnu roletu na ulazu u prodavaonicu u sklopu tržnice na Kvatriću, a struju su doveli produžnim kabelom uključenim u utičnicu na pročelju prodavaonice. Operaciju su 46-godišnji Davor I., već 99 puta evidentiran kao počinitelj kažnjivih djela uglavnom zbog zloporabe droga i krađa, i 42-godišnji Ljupko K., koji je sedmi put evidentiran u policiji, izveli u petak u 22,30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙