FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 5. ožujka

ZAGREB, 4. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 5. ožujka:
ZAGREB, 4. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 5. ožujka:

BJELOVAR - Ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima boravit će u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Velikoj vijećnici u Bjelovaru održat će javnu tribinu pod nazivom "Otvoreno o Ministarstvu kulture", na kojoj će sudjelovati i čelnici županije, gradonačelnici i načelnici općina te ravnatelji kulturnih ustanova koje djeluju na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Ante Starčevića 8, u 12 sati)

VARAŽDIN - Europska komisija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u Varaždinu organiziraju skup o programu EU za istraživanje i tehnološki razvoj - tzv. Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj. Skup se odnosi na podprograme "Regije znanja" i "Istraživački potencijali" koji su namijenjeni jačanju istraživačkog potencijala regija. Skup će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, a uvodno će se sudionicima obratiti i Louis Bellemin iz Europske komisije te varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok (hotel Turist, u 9,30 sati)

ZAGREB - Svečana dodjela prvih stipendija "Za žene u znanosti" Nacionalnog programa stipendiranja mladih znanstvenica u organizaciji L'Oreala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture. Natječajna komisija sastavljena od vrhunskih hrvatskih znanstvenika odabrala je tri mlade znanstvenice sa zagrebačkog Sveučilišta koje će biti nagrađene stipendijama od 4.000 eura. To su biologinja s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Zrinka Burić, kemičarka s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Marijana Ručević i, također kemičarka, s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Ivana Vinković Vrček. Ovaj nacionalni program dio je međunarodnog istoimenog projekta, koji se provodi već 9. godinu, a hrvatska biologinja Petra Klepac ovogodišnja je dobitnica te međunarodne stipendije (Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, u 18 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu osnivanja Povjerenstva za praćenje i procjenu provedbe politike ravnopravnosti spolova u medijima, na temelju odredbi Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010. godine. Na konferenciji će, uz predstojnicu Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helenu Štimac Radin, govoriti članice Povjerenstva za praćenje i procjenu provedbe politike ravnopravnosti spolova u medijima - Sanja Sarnavka, Vesna Roller, Marija Molnar, Jadranka Polović, Sniježana Matejčić, Vesna Kesić i Mihaela Jović (prostorije Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Mesnička 23, u 13 sati).

DUBROVNIK - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će o koaliciji HSS-HSLS, poziciji HSLS-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku te o najaktualnijim političkim događajima govoriti predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić te predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačke županije Niko Kapović i predsjednik ogranka HSLS-a Grada Dubrovnika Marino Torić (Gradska kavana, Stari grad, u 12,30 sati)

KARLOVAC - Konferencija za novinare Demokratskog centra (DC) na kojoj će na temu "Karlovačka pivovari - istine i laži" te o Al-Ka metalu govoriti predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt i povjerenica Glavnog odbora DC-a grada Karlovca Anika Mamić (prostorije DC-a, Ulica kralja Tomislava 1, u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu praizvedbe folklornog baleta s pjevanjem "Veronika Desinićka", skladatelja Davora Bobića, u koreografiji Dinka Bogdanića, koja će se održati 9. i 10. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Varaždinu, te 12. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Na konferenciji će govoriti skladatelj Davor Bobić, koreograf Dinko Bogdanić, dirigent Dražen Kurilovčan i ravnateljica Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "LADO" Ivana Lušić. U pozivu se navodi da se nakon konferencije može nazočiti probi predstave (Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", Trg Stjepana Radića 4, predvorje Velike dvorane, u 13 sati)

ZAGREB - Premijera predstave za djecu Višnje Stahuljak "Crveni kišobran", u režiji Želimira Mesarića (Gradsko kazalište "Žar ptica", Bijenička 97, u 19 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Damir Margetić

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙