FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 5. ožujka

ZAGREB, 4. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za ponedjeljak, 5. ožujka
ZAGREB, 4. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za ponedjeljak, 5. ožujka

ZAGREB - Povjerenik Europske komisije Vladimir Špidla, zadužen za zapošljavanje, socijalna pitanja i ravnopravnost, boravi u ponedjeljak i utorak u prvom službenom posjetu Hrvatskoj. U ponedjeljak u zgradi Vlade Špidla potpisuje Memorandum o socijalnoj uključenosti između Hrvatske i EU, a tijekom dvodnevnog posjeta sastat će se s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom i potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović, te će održati sastanke u Hrvatskom saboru. O Memorandumu će Špidla razgovarati i sa socijalnim partnerima i predstavnicima nevladinog sektora, a u ponedjeljak popodne govorit će u hotelu Westin o izazovima u provedbi zajedničkog Memoranduma o socijalnoj uključenosti.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova Europske unije posvećen pripremama za summit EU koji se održava 8. i 9. ožujka u Bruxellesu. Riječ je o proljetnom sastanku na vrhu koji se tradicionalno bavi gospodarskim temama.

DEN HAAG - Na Haškom sudu počinje suđenje nekadašnjem zapobvjedniku OVK-a i bivšem kosovskom premijeru Ramushu Haradinaju. Optužen je za zločin protiv čovječnosti i kršenja ratnih prava i običaja tijekom sukoba na Kosovu.

NEW YORK - Počinju razgovori Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država o normalizaciji odnosa. Pregovore vode zamjenik američke državne tajnice Christopher Hill i zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Kim Kye-gwan.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Ružica Belac

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Slavoljub Leko

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙