FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. ožujka 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 4. ožujka 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

KORČULA - Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader sudjelovao je danas u Korčuli na 17. obljetnici utemeljenja korčulanskog ogranka stranke. Sanader je ocijenio kako je "HDZ najveća stranka u hrvatskoj povijesti koja je ostvarila sve zacrtane ciljeve", a govoreći o aktualnom trenutku u Hrvatskoj kazao je kako je "hrvatska Vlada pokrenula Hrvatsku na vanjskopolitičkom i unutarnjem planu, ali i na rastu standarda". "Mi smo Vlada koja se ne skriva ni pred jednim problemom ni izazovom. Ostvarili smo ono što nitko nije vjerovao", rekao je dr. Sanader, te naveo primjere povratka duga umirovljenicima, kao i rješenje problema brodogradilišta "Viktor Lenac" koji je nakon 40 mjeseci agonije uspješno riješen.

ZAGREB - Članovi udruge "Vukovar 1991. koji su ujedno i bivši zatočenici logora na teritoriju Srbije, zatražili su danas od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske da - na temelju zakona i međunarodnog Sporazuma o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, kojeg su Hrvatska i Srbija potpisale 13. listopada 2006. - pokrene istragu i utvrdi kaznenu odgovornost za počinjene zločine. Kaznena odgovornost traži se ne samo za stražare i zapovjednike logora već i institucije u Srbiji koje su te logore organizirale. Bivši logoraši, članovi udruge "Vukovar 1991., također su od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića zatražili da na internet stranicama Državnog odvjetništva RH objavi sadržaj tog Sporazuma.

ZAGREB - Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara te stradalničke i braniteljske udruge Grada Zagreba kritički su reagirale na dokumentarni film "Lora-svjedočanstvo", Nenada Puhovskog, emitiran prije nekoliko dana na Hrvatskoj televiziji (HTV), ističući kao su na reakciju bile prisiljene zbog "medijske harange na Domovinski rat i stvaratelje Hrvatske". U priopćenju se navodi kako je "tužna činjenica da unatoč upozorenjima o posljedicama koje će prikazivanje tzv. dokumentarnog filma 'Lora-svjedočanstva' imati na cjelokupnu hrvatsku javnost, Ravnateljstvo javne televizije nije obratilo pažnju, već se štoviše na HTV-u najavljuju prikazivanja i drugih filmova iste tematike u tom terminu." Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara ističe kako "Hrvatska televizija nije mjesto na kojem će se prikazivati laži i falsifikati" te "davati elitni medijski prostor rušiteljima hrvatske države".

OSIJEK - U Parku prirode Kopačkome ritu danas je, nakon zimske stanke, prvom vožnjom broda za posjetitelje otvorena sezona, tijekom koje će brod "Orao" svakodnevno više puta voziti goste parkom, izvijestila je ravnateljica Javne ustanove Parka prirode Kopačkoga rita Biserka Vištica. Prošle godine Kopački rit obišlo je više od 25.000 domaćih i stranih posjetitelja. U najočuvanijoj europskoj močvari jedan je od najvećih ornitoloških rezervata gdje obitava oko 300 vrsta ptica. Ove su se godine zbog iznimno blage zime neke ptice već vratile, a najveći dio dolazi na proljeće.

OSIJEK - U prometnoj nesreći koje se dogodila sinoć u 23,10 sati u Lađanskoj, mjestu u blizini Našica, poginula je maloljetnica Đ.K. (1991.), a šest maloljetnih osoba koje su bile u vozilu teško su i lakše ozlijeđene, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Nesreća se dogodila kada je malodobni D.K., upravljajući osobnim vozilom prije stjecanja prava na upraljanje motornim vozilom, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i sletio u odvodni kanal. Maloljetni vozač i maloljetni putnici I.P., M.G., i E.B. teško su ozlijeđeni, a maloljetni M.I. i S.M. lakše su ozlijeđeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙