FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 3. ožujka

ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 3. ožujka.
ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 3. ožujka.

RIJEKA - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će u Rijeci Ugovor o darovanju kuće Vladimiru Halaru, 100-postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu iz Domovinskog rata prve skupine (Drenova, Pešćevac bb, u 11 sati).

ZAGREB - Paljenjem svijeća na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu hrvatske udruge proistekle iz Domovinskog rata izrazit će nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Haaškog suda počiniteljima genocida u Srebrenici. Svijeće će zapaliti i predstavnice udruge "Žene Srebrenice i Žepe" (Trg bana Josipa Jelačića, u 11 sati).

OSIJEK - Sjednica Nacionalnog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će se u Osijeku, a nazočit će joj i član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks, saborska zastupnica Nevenka Majdenić, predsjednik odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije i državni tajnik Tomislav Ivić, predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a i državni tajnik Dragan Kovačević te dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i državni tajnik Ivica Buconjić (hotel Central, Trg Ante Starčevića 6, u 12 sati) .

KARLOVAC - U Karlovcu će se održati Programska skupština organizacije žena Hrvatske seljačke stranke (HSS) "Hrvatsko srce". Predsjednik HSS-a Josip Friščić na Programskoj skupštini govorit će o aktualnoj političkoj situaciji (Matka Laginje 1, u 11 sati).

UMAG - Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDA) održat će u Umagu Godišnju skupštinu Glavnog odbora. Na skupštini će, kako je najavljeno, biti riječi o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, a prihvatit će se i dokument "Bošnjaci u Republici Hrvatskoj 2007.-2011. godine". Svoj dolazak su potvrdili visoki dužnosnici iz BiH, predsjednik SDA Sulejman Tihić i jedan od utemeljitelja stranke, Osman Brka (Gradska vijećnica, Garibaldijeva 6, u 14 sati).

OPATIJA - Završna večer "Dore", natjecanja na kojem se bira hrvatska pjesma za sudjelovanje na "Pjesmi Eurovizije" koja će se održati u Helsinkiju 10. i 12. svibnja. U završnici će se natjecati 16 pjesama, odabranih od ukupno 32 pjesme na dvije poluzavršne večeri (Kristalna dvorana hotela "Kvarner", u 20,50 sati).

ZAGREB - Dodjelom nagrada završava 3. Međunarodni festival dokumentarnog filma "ZagrebDox", u sklopu kojeg je od 26. veljače bilo prikazano oko 120 filmova, od kojih 60-ak u natjecateljskom programu (Studentski centar, Savska cesta 25, u 21 sat).

ZAGREB - Premijera predstava "Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Vasilija Senjina. U glavnim ulogama nastupaju Doris Šarić-Kukuljica, Krešimir Mikić te novi članovi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), Sreten Mokrović i Jadranka Đokić (Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, u 20 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙