FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 3. ožujka do ponedjeljka 5. ožujka

ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 3. ožujka, nedjelju, 4. ožujka i ponedjeljak, 5. ožujka.
ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 3. ožujka, nedjelju, 4. ožujka i ponedjeljak, 5. ožujka.

Subota, 3. ožujka

------------------

RIJEKA - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će u Rijeci Ugovor o darovanju kuće Vladimiru Halaru, 100-postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu iz Domovinskog rata prve skupine (Drenova, Pešćevac bb, u 11 sati).

ZAGREB - Paljenjem svijeća na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu hrvatske udruge proistekle iz Domovinskog rata izrazit će nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Haaškog suda počiniteljima genocida u Srebrenici. Svijeće će zapaliti i predstavnice udruge "Žene Srebrenice i Žepe" (Trg bana Josipa Jelačića, u 11 sati).

OSIJEK - Sjednica Nacionalnog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će se u Osijeku, a nazočit će joj i član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks, saborska zastupnica Nevenka Majdenić, predsjednik odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije i državni tajnik Tomislav Ivić, predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a i državni tajnik Dragan Kovačević te dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i državni tajnik Ivica Buconjić (hotel Central, Trg Ante Starčevića 6, u 12 sati) .

KARLOVAC - U Karlovcu će se održati Programska skupština organizacije žena Hrvatske seljačke stranke (HSS) "Hrvatsko srce". Predsjednik HSS-a Josip Friščić na Programskoj skupštini govorit će o aktualnoj političkoj situaciji (Matka Laginje 1, u 11 sati).

UMAG - Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDA) održat će u Umagu Godišnju skupštinu Glavnog odbora. Na skupštini će, kako je najavljeno, biti riječi o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, a prihvatit će se i dokument "Bošnjaci u Republici Hrvatskoj 2007.-2011. godine". Svoj dolazak su potvrdili visoki dužnosnici iz BiH, predsjednik SDA Sulejman Tihić i jedan od utemeljitelja stranke, Osman Brka, (Gradska vijećnica, Garibaldijeva 6, u 14 sati).

OPATIJA - Završna večer "Dore", natjecanja na kojem se bira hrvatska pjesma za sudjelovanje na "Pjesmi Eurovizije" koja će se održati u Helsinkiju 10. i 12. svibnja. U završnici će se natjecati 16 pjesama, odabranih od ukupno 32 pjesme na dvije poluzavršne večeri (Kristalna dvorana hotela "Kvarner", u 20,50 sati).

ZAGREB - Dodjelom nagrada završava 3. Međunarodni festival dokumentarnog filma "ZagrebDox", u sklopu kojeg je od 26. veljače bilo prikazano oko 120 filmova, od kojih 60-ak u natjecateljskom programu (Studentski centar, Savska cesta 25, u 21 sat).

ZAGREB - Premijera predstava "Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Vasilija Senjina. U glavnim ulogama nastupaju Doris Šarić-Kukuljica, Krešimir Mikić te novi članovi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), Sreten Mokrović i Jadranka Đokić (Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, u 20 sati).

Nedjelju, 4. ožujka

--------------------

KONAVLE - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorit će u Konavlima školsku športsku dvoranu Osnovne škole Gruda. Na svečanosti će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić, načelnik Općine Konavle Luka Korda i županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić (u 17 sati).

Ponedjeljak, 5. ožujka

-----------------------

BJELOVAR - Ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima boravit će u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ministar Biškupić će u Velikoj vijećnici u Bjelovaru održati javnu tribinu pod nazivom "Otvoreno o Ministarstvu kulture", na kojoj će sudjelovati i čelnici županije, gradonačelnici i načelnici općina te ravnatelji kulturnih ustanova koje djeluju na području Bjelovarsko-bilogorske županije, (Ante Starčevića 8, u 12 sati).

VARAŽDIN - Europska komisija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, u Varaždinu organiziraju skup o programu EU za istraživanje i tehnološki razvoj (tzv. Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj). Skup se odnosi na podprograme "Regije znanja" i "Istraživački potencijali" koji su namijenjeni jačanju istraživačkog potencijala regija. Na skupu će uvodno govoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, Louis Bellemin iz Europske komisije te varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok (hotel Turist, u 9,30 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela stipendija "Za žene u znanosti" nacionalnog programa stipendiranja mladih znanstvenica u organizaciji L'Oreala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture. Natječajna komisija sastavljena od vrhunskih hrvatskih znanstvenika odabrala je tri mlade znanstvenice koje će biti nagrađene stipendijama od 4.000 eura. To su Zrinka Burić, Marijana Ručević i Ivana Vinković Vrček (Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, u 18 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu osnivanja Povjerenstva za praćenje i procjenu provedbe politike ravnopravnosti spolova u medijima, na temelju odredbi Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010. godine. Na konferenciji će, uz predstojnicu Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helenu Štimac Radin, govoriti članice Povjerenstva za praćenje i procjenu provedbe politike ravnopravnosti spolova u medijima - Sanja Sarnavka, Vesna Roller, Marija Molnar, Jadranka Polović, Sniježana Matejčić, Vesna Kesić i Mihaela Jović (prostorije Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Mesnička 23, u 13 sati).

DUBROVNIK - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će o koaliciji HSS-HSLS, poziciji HSLS-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku te o najaktualnijim političkim događajima govoriti predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić te predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačke županije Niko Kapović i predsjednik ogranka HSLS-a Grada Dubrovnika Marino Torić (Gradska kavana, Stari grad, u 12,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu praizvedbe folklornog baleta s pjevanjem "Veronika Desinićka", skladatelja Davora Bobića, u koreografiji Dinka Bogdanića, koja će se održati 9. i 10. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Varaždinu, a 12. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Na konferenciji će govoriti skladatelj Davor Bobić, koreograf Dinko Bogdanić, dirigent Dražen Kurilovčan i Ivana Lušić. Nakon konferencije moguće je nazočiti probi predstave (Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", Trg Stjepana Radića 4, predvorje Velike dvorane, u 13 sati).

ZAGREB - Premijera predstava Višnje Stahuljak "Crveni kišobran", u režiji Želimira Mesarića (Gradsko kazalište "Žar ptica", Bijenička 97, u 19 sati).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙