FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. ožujka

ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 2. ožujka.
ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 2. ožujka.

KNIN - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će donatorsku konferenciju u organizaciji Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije "Tvrđava Knin". Cilj donatorske konferencije je daljnji razvoj suradnje, pomoć u radu te financijska podrška Udruzi "Tvrđava Knin", specijaliziranoj u području informatičkih tehnologija (prostorije Veleučilišta "Marko Marulić", Petra Krešimira IV 30, u 12 sati).

KOPRIVNICA - Ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima boravit će u Koprivničko-križevačkoj županiji. U Gradskoj vijećnici grada Koprivnice sastat će se sa čelnicima županije, gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima kulturnih ustanova koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije (u 14 sati). U 15 sati, također u Gradskoj vijećnici, ministar Biškupić održati će javnu tribinu pod nazivom "Otvoreno o Ministarstvu kulture" na kojoj će govoriti o svim temama iz djelokruga Ministarstva. Ministar Biškupić prije toga boravit će u Lipiku gdje će otvoriti Gradsku knjižnicu i čitaonicu u sklopu Multikulturalnog centra čiju je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo kulture (u 11 sati).

OSIJEK - U Županijskoj komori Osijek održat će se sjednica Skupštine Euroregionalne suradnje Dunav-Drava-Sava. Na sjednici će biti podnijeto izvješće o radu Euroregionalne suradnje Dunav-Drava-Sava za razdoblje za 2005. i 2006. godinu, te će se donijeti Strategija za razdoblje od 2007. do 2013. godine. Izabrat će se novi predsjednik, dopredsjednik i članovi Izvršnog odbora Euroregionalne suradnje. Nakon dvogodišnjeg predsjedanja Mađarske, prema statutu Euroregionalne suradnje, predsjedanje u naredne dvije godine preuzet će Hrvatska (Županijska komora Osijek, Europska avenija 13, u 11 sati).

RIJEKA - Nastavak suđenja Ivanu Andabaku i britanskom državljaninu Paulu Dexteru Farrowu za krijumčarenje 660 kilograma kokaina u kontejneru iz Ekvadora preko riječke luke u studenom 2000. godine. Paul Dexter Farrow bit će prvi put na raspravi na riječkom sudu nakon izručenja početkom veljače iz Italije, gdje se do tada nalazio (Županijski sud u Rijeci, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Centra za ženske studije i Hrvatskog novinarskog društva, kojom će se po prvi put obilježiti rođendan Marije Jurić Zagorke (2. ožujka 1873.) te najaviti kulturna manifestacija "Dani Marije Jurić Zagorke" koja će se održati u studenome, u povodu 50. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, jedne od najpopularnijih hrvatskih književnica, koja je umrla 30. studenoga 1957. (prostorije Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, u 11 sati).

OSIJEK - U sklopu 100. obljetnice osječkog Hrvatskog narodnog kazališta premijerno će biti izvedena opereta "Vesela udovica" Franza Lehara, u režiji Stephanie Jamnicky. U glavnim ulogama nastupit će Ljiljana Čokljat, Vesna Baljak, Davor Radić, Damir Baković i Ladislav Vrgoč. Opereta "Vesela udovica" prvi put je na daskama osječkog HNK-a izvedena 1907. godine, a nova premijera je peto uprizorenje te poznate operete (HNK Osijek u 20 sati).

SPLIT - Izvedbom monodrame "Oprosti, Stipe" na Sceni 55, komornoj sceni splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, splitski će glumac i dramski pisac Ilija Zovko obilježiti pet godina izvođenja te popularne predstave. "Oprosti, Stipe" prvi je dramski tekst Ilije Zovka. Premijerno izvedena 1. ožujka 2002. u koprodukciji HNK Split i kazališta VITRA ta je predstava, u kojoj jedinu ulogu tumači sam autor, a režiju potpisuje Milan Štrljić, postala najizvođenija i najdugovječnija predstava na repertoaru splitskog kazališa. Osim u matičnom kazalištu, te na brojnim gostovanjima u Hrvatskoj, "Oprosti, Stipe" izvođena je u BiH, Sloveniji i Austriji (HNK u Splitu, Scena 55, u 21,55 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige poezije za djecu "Igrajmo se radosti" Ljubice Kolarić-Dumić. Knjigu je izdala Novinsko izdavačka ustanova "Hrvatska riječ" iz Subotice, a predstavit će ju, uz autoricu, predsjednik Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata - Zagreb Mato Jurić, ravnatelj "Hrvatske riječi" i urednik nakladničke djelatnosti Zvonimir Perušić i drugi (prostorije Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, u 13 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙