FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP 2008: Danas počela predbilježba za ulaznice

BASEL, 1. ožujka 2007. (Hina/Reuters) - Danas je počela predbilježba za ulaznice za Europsko nogometno prvenstvo 2008., koje se održava u Švicarskoj i Austriji.
BASEL, 1. ožujka 2007. (Hina/Reuters) - Danas je počela predbilježba za ulaznice za Europsko nogometno prvenstvo 2008., koje se održava u Švicarskoj i Austriji.

Predbilježbe se primaju putem službene internetske stranice EP 2008. (www.euro2008.com) do 31. ožujka ove godine, a na raspolaganju je trećina ukupnog broja ulaznica, odnosno oko 310 tisuća karata. Budući da se očekuje da će broj predbilježbi nadmašiti broj ponuđenih ulaznica, u travnju će biti održana tzv. lutrija, na kojoj će biti izvučeni oni koji su stekli pravo kupnje ulaznica.

Ovo je prvi krug prodaje ulaznica za EP 2008. i sada navijači karte kupuju "na slijepo" i može im se dogoditi da kupe ulaznice za utakmice koje ih uopće ne interesiraju, odnosno u kojima ne igra njihova reprezentacija. Jedna osoba moći će poslati predbilježbu za maksimalno četiri ulaznice i pritom će morati dostaviti svoje osobne podatke.

Drugi krug prodaje ulaznica, u kojem će biti ponuđeno oko 350 tisuća karata, krenut će početkom sljedeće godine, nakon što se obavi ždrijeb skupina EP-a. Za distribuciju tih ulaznica bit će zaduženi nogometni savezi zemalja koje su izborile nastup na EP.

Preostalih 25 posto karata dobit će sponzori EP 2008.

Za EP 2008. ukupno je na raspolaganju milijun i 50 tisuća ulaznica. Cijene ulaznica za utakmice po skupinama kreću se između 45 i 110 eura. Najskuplje ulaznice za finalnu utakmicu EP-a koštat će 550 eura.

Ukupni broj ulaznica za Euro 2008. puno je manji od onog na prošlogodišnjem SP u Njemačkoj. Utakmice EP 2008. igrat će se na osam stadiona - u Baselu, Ženevi, Bernu, Zuerichu, Innsbrucku, Salzburgu, Klagenfurtu i Beču. No, samo dva stadiona imaju kapacitet iznad 30 tisuća mjesta, to su "Ernst-Happel" u Beču (50 tisuća) i "St. Jakob" u Baselu (40 tisuća).

EP počinje u Baselu 7. lipnja 2008., odnosno za 15 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙