FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oberhausen: Mesić otvorio pogon "Đure Đakovića"

OBERHAUSEN, 28. veljače 2007. (Hina) Hrvatski predsjednik StjepanMesić otvorio je u srijedu u Oberhausenu u sklopu radnog posjetanjemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni - Vestfaliji poslovnologistički centar hrvatske tvrtke "Đuro Đaković Montaža" i tom jeprilikom ocijenio uspješnim gospodarski učinak svog posjeta tojnjemačkoj pokrajini.
OBERHAUSEN, 28. veljače 2007. (Hina) Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otvorio je u srijedu u Oberhausenu u sklopu radnog posjeta njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni - Vestfaliji poslovno logistički centar hrvatske tvrtke "Đuro Đaković Montaža" i tom je prilikom ocijenio uspješnim gospodarski učinak svog posjeta toj njemačkoj pokrajini.

"Đuro Đaković je na konkretnom primjeru pokazao na koji se način jedna naša tvrtka može afirmirati na ovakvom zahtjevnom tržištu kao što je to njemačko tržište", izjavio je Mesić nakon svečanog čina otvaranja centra i obilaska zgrade.

Hrvatski predsjednik je pohvalio primjer "Đure Đakovića" kao promicatelja hrvatskog gospodarstva u svijetu.

"Takvi primjeri predstavljaju naše najbolje lobiste jer svojim uspjehom ne predstavljaju samo hrvatsko gospodarstvo nego i hrvatsko školstvo i znanost", zaključio je hrvatski predsjednik.

On je isto tako pohvalio zasluge hrvatskog iseljeništva koje, kako je rekao, može pozitivno lobirati za Hrvatsku.

"Mi smo našim njemačkim partnerima pokazali koje su naše sposobnosti i oni su učinili isto to i mislim da ćemo prisutnu obostranu volju i potencijale za nove gospodarske kontakte vrlo dobro iskoristiti", zaključio je hrvatski predsjednik.

On se prije toga u Duessldorfu obratio sudionicima manifestacije Hrvatski gospodarski dan pri Industrijskoj i trgovinskoj komori Sjeverne Rajne Vestfalije, a isto su učinili i hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević.

Radni posjet hrvatskog predsjednika Sjevernoj Rajni - Vestfaliji završava u četvrtak posjetom Aachenu i otvaranjem izložbe posvećene hrvatskom izumitelju Nikoli Tesli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙