FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Duesseldorf: Mesić otvorio Dan hrvatskoga gospodarstva

DUESSELDORF, 28. veljače 2007. (Hina) - Drugoga dana radnog posjeta njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji, predsjednik Stjepan Mesić susreo se u srijedu u Duesseldorfu s premijerom te savezne pokrajine Juergenom Ruettgersom.
DUESSELDORF, 28. veljače 2007. (Hina) - Drugoga dana radnog posjeta njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji, predsjednik Stjepan Mesić susreo se u srijedu u Duesseldorfu s premijerom te savezne pokrajine Juergenom Ruettgersom.

Mesić je prije toga bio nazočan otvaranju Hrvatskog gospodarskog dana pri Industrijskoj i trgovinskoj komori Sjeverne Rajne Vestfalije.

"Mi više ne trebamo humanitarnu pomoć, nego investicije i radna mjesta", rekao je hrvatski predsjednik obraćajući se okupljenim gospodarstvenicima.

Na manifestaciji posvećenoj hrvatskom gospodarstvu, zaključeno je da je njemačko-hrvatska suradnja dobra, ali se ona uglavnom odvija s južnim saveznim pokrajinama Bavarskom i Baden Wuertenbergom. Stoga je zaključeno da je potrebno intenzivirati gospodarske odnose s najmnogoljudnijom i gospodarski najjačom njemačkom saveznom pokrajinom Sjevernom Rajnom Vestfalijom.

Okupljenima se obratio i Hermann Franzen, predsjednik Industrijske i trgovinske komore Sjeverne Rajne Vestfalije. "Mi Hrvatsku znamo kao turističko odredište, ali Hrvatska ima i drugih gospodarskih potencijala", rekao je Franzen.

Nakon otvaranja Hrvatskog gospodarskog dana, Mesić se susreo s vodstvom savezne pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija, premijerom Ruettgersom i predsjednicom pokrajinskog parlamenta Reginom van Dinther.

Premijer Sjeverne Rajne Vestfalije podržao je Hrvatsku na putu u EU, te iskazao uvjerenje da će do punopravnog članstva Hrvatske doći u trenutku kad za to budu ispunjeni uvjeti. "Imate punu podršku vlade Sjeverne Rajne Vestfalije", rekao je Ruettgers.

Hrvatski predsjednik je zahvalio svom domaćinu na podršci, te iskazao zahvalnost Njemačkoj koja je, kako je rekao, bila među prvima koja je pomogla Hrvatskoj.

Mesić je obišao i generalni konzulat Republike Hrvatske u Duesseldorfu, te se zadržao u kraćem razgovoru s hrvatskim iseljenicima. U toku poslijepodneva hrvatski predsjednik će u Oberhausenu otvoriti novi poslovno-logistički pogon hrvatske tvrtke "Đuro Đaković - Montaža". Trodnevni radni posjet završava sutra posjetom Aachenu, gdje će Mesić obaviti više razgovora s političkim čelnicima, te nazočiti otvorenju izložbe posvećene životu i radu hrvatskoga izumitelja Nikole Tesle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙