FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA zatražila zajam od milijardu dolara - najveći konzorcijski zajam

ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) -
ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) -

Hrvatska naftna kompanija INA izvijestila je danas da je ovlastila konzorcij banaka da ugovore i osiguraju obnovljivi zajam u iznosu od milijardu američkih dolara, što će biti dosad najveći konzorcijski zajam realiziran u Hrvatskoj.

"INA je ovlastila Bank of Tokyo-Mitsubishi, Bayerische Landesbank, BNP Paribas, Citibank, N.A., Privredna banka Zagreb i Société Générale (kao Societe Generale Corporate & Investment Banking i Splitska banka) da ugovore i osiguraju obnovljivi zajam u iznosu od milijardu američkih dolara", izvijestila je danas INA u priopćenju koje prenosi i Zagrebačka burza.

Zajam će imati rok dospjeća od pet godina uz opcionalna dva jednogodišnja produljenja (5+1+1).

Sredstva će se koristiti za refinanciranje postojećih kredita i za opće namjene, ističu iz Ine.

Evidenciju zajma će voditi Citibank, N.A. i Société Générale Corporate & Investment Banking, navode iz Ine i ističu da će to biti dosad najveći konzorcijski zajam realiziran u Hrvatskoj.

U obavijesti koju prenosi Zagrebačka burza navodi se da je INA grupa jedna od najvećih vertikalno integriranih naftnih korporacija u jugoistočnoj Europi te da je u 51 postotnom državnom vlasništvu, dok strateški partner, mađarski MOL, drži 25 posto vlasništva.

Podsjeća se i da je u studenom prošle godine javnom ponudom 17 posto redovnih dionica Ine uvršteno u ponudu Zagrebačke i Londonske burze.

Osnovne su djelatnosti Ine istraživanje i proizvodnja nafte i plina, rafinerijska prerada te veleprodaja i maloprodaja putem lanca benzinskih postaja. Ina je jedina u Hrvatskoj nadležna za proizvodnju, skladištenje i dobavu plina, a otprilike 41 posto ukupnih potreba pokriva uvozom plina iz Rusije), navodi se u obavijesti Ine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙