FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 28. veljače

ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 28. veljače.
ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 28. veljače.

DUESSELDORF - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji od utorka do četvrtka boravi u radnom posjetu njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vesftaliji, drugog dana posjeta sastat će se s predsjednikom vlade savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Juergenom Ruettgersom, s predsjednicom parlamenta Sjeverne Rajne-Vestfalije Reginom van Dinther te s gradonačelnikom Duesseldorfa Joachimom Erwinom.

KAIRO - Drugi i zadnji dan službenog posjeta Egiptu ministrice vanjskih poslova i europskih integracija RH Kolinde Grabar-Kitarović, tijekom kojeg bi se, prema najavama, trebala sastati s glavnim tajnikom Arapske lige Amrom Musom s kojim bi trebala svečano potpisati Memorandum o suglasnosti između MVPEI-a i Arapske lige, kojim se potvrđuje suradnja u pitanjima od zajedničkog interesa.

ZAGREB - Posjet britanske ministrice pravosuđa barunice Ashton, na poziv hrvatske ministrice pravosuđa Ane Lovrin. Osim s Lovrin, barunica Ashton tijekom dvodnevnog posjeta trebala bi se sastati s predsjednikom Vrhovnog suda RH Brankom Hrvatinom, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i predsjednicom Trgovačkog suda Nevenkom Marković. Nakon razgovora s Anom Lovrin, dvije će ministrice održati zajedničku konferenciju za novinare (Ministarstvo pravosuđa, Dežmanova ulica 10, 16.45).

DEN HAAG - Rasprava o nadležnosti Haškog suda za predmet "Gotovina, Čermak i Markač" na zahtjev obrana trojice hrvatskih generala, koja će se održati pred Raspravnim vijećem Haškog suda. Raspravno je vijeće u odluci o zakazivanju rasprave najavilo da dodjeljuje "svakoj od strana u postupku najviše 10 minuta" za usmeno iznošenje argumenata o pitanju nadležnosti suda, a preostalo vrijeme zadržalo je za pitanja sudaca, "čiji je cilj razjašnjenje podnesaka strana".

TOKIO - Zadnji dan posjeta japanu ruskog premijera Mihaila Fradkova, tijekom kojeg bi se trebao susresti s japanskim premijerom Shinzom Abeom.

PEKING - Posjet francuskog ministra vanjskih poslova Philippea Douste-Blazyja (i 1.03.).

RIM - Glasovanje u Senatu o povjerenju dosadašnjem talijanskom premijeru Romanu Prodiju, koji je dobio mandat za sastavljanje nove vlade.

LONDON - Britanski premijer Tony Blair sastaje se s jordanskim kraljem Abdullahom.

WASHINGTON - Bilateralni razgovori američke državne tajnice Condoleezze Rice s privremenom izraelskom predsjednicom i predsjednicom Knesseta Dalijom Itzik.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙