FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: iransko se nuklearno pitanje rješava samo pregovorima

PEKING, 27. veljače 2007. (Hina/AP) - Kina je u utorak priopćila kako želi pregovorima doći do rješenja problema iranskoga nuklearnog programa.
PEKING, 27. veljače 2007. (Hina/AP) - Kina je u utorak priopćila kako želi pregovorima doći do rješenja problema iranskoga nuklearnog programa.

To je priopćenje objavljeno samo dan nakon što su se predstavnici Kine i ostalih stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, zajedno s predstavnikom Njemačke sastali u Londonu i počeli razmatrati mogućnosti novih sankcija protiv Irana koji nije ispunio zahtjeve međunarodne zajednice i prestao obogaćivati uran.

"Sve se strane slažu oko potrebe da se ovaj problem riješi pregovorima i mirnim putem", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Qin Gang na redovitoj konferenciji za novinare. "Mi dosljedno zagovaramo rješavanje problema iranskoga nuklearnog pitanja diplomatskim pregovorima i mirnim putem".

Glasnogovornik Bijele kuće Sean McCormack rekao je novinarima u Washingtonu da će diplomati u četvrtak održati telefonsku konferenciju "i nadaju se da će tada oblikovati elemente UN-ove rezolucije o sankcijama".

Promatrači smatraju da je još jako velik nesklad između oštra pristupa SAD-a i onoga što su Kina i Rusija, a obje imaju pravo veta u Vijeću sigurnosti, spremne prihvatiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙