FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 27. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 27. veljače.
ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 27. veljače.

ZAGREB - Predsjednik finskog parlamenta Paavo Lipponen boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom u 10.00 sati u saborskoj dvorani Ante Starčevića. Izjave za novinare predviđene su za 10.45 sati u Plavom salonu. Lipponena će primiti i predsjednik Stjepan Mesić (Ured predsjednika, 11.15 sati).

DUESSELDORF - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravit će od utorka do četvrtka u Duesseldorfu i Aachenu u Njemačkoj u radnom posjetu saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vesftaliji. Prvoga dana posjeta u utorak predsjednik Mesić će se obratiti EU Forumu u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer na temu "Hrvatska na putu u EU".

KAIRO - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će u dvodnevni službeni posjet Egiptu. Prvog dana posjeta ministricu će primiti predsjednik Narodne skupštine Egipta Ahmed Fathi Souror i predsjednik vlade Ahmed Nazif. Ministrica Grabar-Kitarović održat će sastanak i s ministrom vanjskih poslova Ahmedom Aboulom Gheitom s kojim će razgovarati o odnosima između dviju zemalja.

BRUXELLES - Radni dio sastanka Vijeća za provedbu mira, koje okuplja oko 50 zemalja i institucija u nadgledanju mirovnog procesa u BiH. Konferencija za novinare održat će se u 16.00 sati.

PJONGJANG - Južna i Sjeverna Koreja obnovit će ministarske razgovore koji su bili suspendirani nakon nuklearnog pokusa Pjongjanga u listopadu prošle godine.

TOKIO - Očekuje se da će ruski premijer Mihail Fradkov posjetiti Japan.

PRAG - Austrijski kancelar Alfred Gusenbauer u posjetu Češkoj gdje će se sastati s predsjednikom Vaclavom Klausom i premijerom Mirekom Topolanekom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robert Šalinović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović, Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙