FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 26. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 26. veljače.
ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 26. veljače.

DEN HAAG - Gotovo 14 godina nakon podnošenja tužbe Bosne i Hercegovine protiv tadašnje SR Jugoslavije za genocid počinjen tijekom rata 90-ih godina, Međunarodni sud pravde (ICJ) objavit će u ponedjeljak u Haagu presudu o slučaju bez presedana u kojemu jedna država tuži drugu za povredu UN-ove konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida. Predmet BiH protiv tadašnje SR Jugoslavije prvi je u kojem ICJ odlučuje o kršenju te Konvencije, gotovo 60 godina od njezina usvajanja. BiH je u postupak, koji je započet dvije godine prije pokolja u Srebrenici, uvela i događaje iz kasnijih ratnih događanja.

BRUXELLES - Vijeće za provedbu mira, koje okuplja oko 50 zemalja i institucija u nadgledanju mirovnog proces u BiH, održat će sastanak na kojem bi trebalo odlučiti hoće li zatvoriti Ured međunarodnog visokog predstavnika u BiH. Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz-Schilling pozvao je međunarodnu zajednicu da se mandat Ureda visokog predstavnika u toj zemlji, koji istječe u lipnju, produži na još godinu dana.

ZAGREB - Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i koordinator hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP), Hido Bišćević, održat će brifing za novinare povodom Sastanka ministara vanjskih poslova SEECP-a 1. i 2. ožujka u Zagrebu. Brifing će se održati u 12.30 sati u MVPEI-u, Trg N. Š. Zrinskog 7-8.

LONDON - Sastat će se pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka kako bi počeli pisati novu rezoluciju o sankcijama protiv Irana nakon što je IAEA izvijestila da Teheran nije prestao obogaćivati uran.

BEČ - U glavnom gradu Austrije trebali bi biti nastavljeni pregovori o budućem statusu Kosova.

Dežurni urednici:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Slavoljub Leko

Poslijepodne: Domagoj Janković, Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdes@hina.hr

(Hina) xdv ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙