FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat
ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ŠIBENIK - Hrvatski premijer Ivo Sanader, nakon što je danas u Šibeniku obišao poduzetničku zonu Pode i gradilište tehnološke ceste, na novinarski upit o tome hoće li Vlada povući ministre iz nadzornih odbora odgovorio je da to još nije moguće, pogotovo u tvrtkama u kojima država ima svoj udio, pa tako i mora "znati što se tu događa". Ocijenio je kako ne bi bilo dobro da u nadzornim odborima sjede samo poduzetnici jer bi oni lako mogli doći u sukob interesa. Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta podsjetio je da je sadašnja Vlada u Šibensko-kninsku županiju samo za izgradnju državnih cesta uložila oko 400 milijuna kuna.

ŠIBENIK - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je na proslavi 17. obljetnice HDZ-a grada Šibenika i Šibensko-kninske županije rekao kako nema nijedne županije koja u posljednje tri godine nije doživjela prosperitet, te je poručio oporbi da će hrvatski birači u studenome ove godine odlučiti da još četiri godine ostane u oporbi. Kao što je HDZ znao bolje od drugih voditi Hrvatsku u ratu, bolje od drugih zna ju voditi i u miru", istaknuo je Sanader, poručujući SDP-u da se "okani afera, izmišljanja, senzacija i laži, jer tako neće proći kod hrvatskih građana". Odbacio je kritike SDP-a da HDZ od branitelja stvara novu kastu. Osvrnuo se i na problem vezan uz otok Obonjan, koji je kao dio Projekta "Šibenik". Što god da se dogovorimo s gradom Šibenikom o otoku Obonjanu, bit će to na korist grada i Županije, rekao je Sanader, dodajući kako HDZ podupire kreativne i sposobne ljude i poduzetnike.

VARAŽDIN - Na jednom gospodarstvu u Sudovčini u ludbreškoj općini Martijancu pojavila se svinjska kuga, a ona je potvrđena nakon što su veterinari u petak poslijepodne uzeli uzorke uginule svinje i poslali je na analizu. Kako se danas doznaje od županijskoga veterinarskog inspektora Damira Tuđana, područje je odmah sanirano i izolirano, provedene su stroge mjere biozaštite, a u subotu je eutanizirano 36 svinja s toga gospodarstva. Sada se provodi istraga i popisuju se kućanstva na martijanečkome području kako bi se utvrdilo je li se bolest proširila i kako je stigla u taj kraj, a rezultati bi mogli biti poznati u utorak.

ĐAKOVO - Na polju oko četiri kilometra udaljenom od Đakovačke Satnice danas poslijepodne dvojica su seljaka otkrila divlje odlagalište oko 200 goveđih strvina s kojih je skinuto meso, a na jednoj je otkrivena markica rumunjskog porijekla. Seljaci su to odmah javili predsjedniku Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antunu Laslu, koji je iz Đakovačke Satnice, gdje živi, otišao na to mjesto i obavijestio policiju i veterinarske službe. Osječko-baranjska Policijska uprava potvrdila je da je dobila dojavu o ilegalnom odlagalištu, o čemu je obavijestila veterinarsku inspekciju koja je danas poslijepodne bila na terenu. Teren će se zatrpati, a uzorci životinja ispitati, nakon čega veterinarska inspekcija može podnijeti kaznenu prijavu, a policija će provesti kriminalističku obradu, istaknuli su u policiji.

ZAGREB - Gabrijela Krmpotić, producentica Koncertne direkcije Zagreb, dobila je nagradu Europskoga udruženja klavirskih pedagoga - EPTA (European Piano Teachers Association) za 2007. zbog uspješnih organizacija EPTA-inih natjecanja u Osijeku i Zagrebu, priopćila je Koncertna direkcija Zagreb. Ističe se da je nagrada - EPTA Award for 2007 - i priznanje producentici Gabrijeli Krmpotić, te Koncertnoj direkciji Zagreb za osmogodišnju uspješnu suradnju s tim udruženjem. Naime, ove godine su u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb održana dva natjecanja Europskoga udruženja klavirskih pedagoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙