FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Rotterdam: Ljubičić u finalu

ROTTERDAM, 24. veljače 2007. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale 782.250 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) pobjedom protiv Rusa Nikolaja Davidenka u polufinalu.
ROTTERDAM, 24. veljače 2007. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale 782.250 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) pobjedom protiv Rusa Nikolaja Davidenka u polufinalu.

Ljubičiću je za plasman u treći ovogodišnji finale, nakon Dohe (pobjednik) i Zagreba (finalist), te za treću uzastopnu pobjedu protiv Davidenka u međusobnim dvobojima trebalo gotovo tri sata igre.

Naš je tenisač izgubio servis na samom početku dvoboja, a to je ujedno bila i jedina "break-lopta" koju je Davidenko izborio u prva dva seta. Ljubičić je imao tri prilike za vraćanje izgubljenog, ali ih nije iskoristio.

Niti u drugom setu nije bilo "breaka" iako je Ljubičić stigao do još dvije prilke za oduzimanje servisa Davidenku, a jedna je bila i set-lopta kod 5-4, pa se igrao "tie-break". U odlučujućoj igri Ljubičić je poveo sa 6-2, te je iskoristio treću od te četiri set-lopte.

Početkom trećeg seta, kod rezultata 1-1 Ljubičić je napokon oduzeo servis Davidenku, te tu prednost držao sve do trenutka kada je servirao za meč kod 5-4. Tada je uspio spasiti tri "break-lopte" (0-40) i stići do dvije meč-lopte. Nažalost, nije ih uspio iskoristiti, a zatim je Davidenko iskoristio četvrtu loptu za 5-5.

Ključni trenutak u "tie-breaku" trećeg seta dogodio se kod vodstva Ljubičića od 4-3. Tada je naš najbolji sportaš osvojio dva poena na servis Davidenka, te tako izborio nove tri meč-lopte od čega dvije na svoj početni udarac. Iskoristio je drugu, te će u finalu za svoj osmi naslov u karijeri u nedjelju igrati protiv još jednog Rusa Mihaila Južnija.

U svih dosadašnjih šest međusobnih dvoboja Ljubičić je svladao Južnija, a zanimljivo već dva puta su se susretali u 2007. godini, oba puta u polufinalima (Doha, Zagreb) i oba puta je Ljubičić slavio nakon što je izgubio prvi set.

REZULTATI POLUFINALA:

IVAN LJUBIČIĆ (HRV/3) - Nikolaj Davidenko (Rus/1) 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4)

Mihail Južni (Rus) - Novak Đoković (Srb/5) 3-6, 7-6 (7), 7-5

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙