FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kostrena: podržan zahtjev za smjenom donačelnika Vičevića

KOSRENA, 23. veljače 2007. (Hina) - Predstavnici političkih stranaka u općinskom vijeću Kostrene dogovorili su da će podržati zahtjev općinskog Poglavarstva za smjenom donačelnika Davora Vičevića zbog izgreda u kojemu su sudjelovali on i njegov sin Ante.
KOSRENA, 23. veljače 2007. (Hina) - Predstavnici političkih stranaka u općinskom vijeću Kostrene dogovorili su da će podržati zahtjev općinskog Poglavarstva za smjenom donačelnika Davora Vičevića zbog izgreda u kojemu su sudjelovali on i njegov sin Ante.

Taj se slučaj dogodio 19. veljače ispred općinske zgrade u Kostreni, istočno od Rijeke, kada je Ante Vičević napao članove riječkog Društva transcedentalne meditacije te pritom pretukao Damira Macana iz tog društva i zadao nekoliko udaraca ostalima.

Po tvrdnjama svjedoka, Ante Vičević, koji se inače bavi kick-boksom, udarcima je srušio Macana na pod te ga udarao nogama. Donačelnik Kostrene Davor Vičević za to je vrijeme stajao u neposrednoj blizini i nije zaustavio sina, tvrde svjedoci.

Povod Antinu ispadu bio je pokušaj posjeta članova Društva njegovoj baki Zori Dujmić u njezinoj kući. Oni, naime, tvrde da Zoru, donedavnu članicu Društva, njezine dvije kćeri, od kojih je jedna supruga Davora i majka Ante Vičevića, a koje su nadležne službe odredile za skrbnice, sustavno fizički i psihički zlostavljaju.

U svojoj želji da, kako navode, pomognu Zori, predstavnici Društva više su puta pokušali posjetiti staricu te su 19. veljače, nakon još jednog bezuspješnog pokušaja, željeli općinsko čelništvo izvijestiti o tom slučaju. Pri ulasku u zgradu, u tome ih je napadom spriječio Ante Vičević.

Protiv njega je podnesena prekršajna prijava. Nakon tog slučaja Zoru Dujmić su obišli i predstavnici riječkog Centra za socijalnu skrb, ocijenivši da u njezinu slučaju nije riječ o zlostavljanju.

Smjenom Davora Vičevića, člana HNS-a, stranke koja uz SDP i PGS čini vladajuću koaliciju u Kostreni, otvara se pitanje popunjavanja mjesta donačelnika. HNS ne pristaje na smjenu dok se ne utvrde činjenice te tvrdi da Davor Vičević nije izravno sudjelovao u izgredu 19. veljače.

O smjeni će odlučivati Općinsko vijeće na sljedećoj sjednici, koja se mora sazvati u roku od 30 dana. Ako HNS odluči izići iz vladajuće koalicije zbog smjene Vičevića, kao što se najavljuje, na mjesto donačelnika mogao bi biti imenovan predstavnik SDP-a ili najjače oporbene stranke, HDZ-a.

Načelnik općine Kostrena Miroslav Uljan (PGS) potvrdio je da postoji takva mogućnost, a kao razlog je naveo očuvanje stabilnosti izvršne vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙