FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 22. veljače

ZAGREB, 22. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 22. veljače.
ZAGREB, 22. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 22. veljače.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primit će ministricu vanjskih poslova Poljske Anne Fotyge, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, u 09.30 sati, a nakon sastanka dvaju izaslanstava ministrice će dati izjave za medije u 10.30 sati u MVPEI-u, Trg N. Š. Zrinskog 7-8. Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će poljsku ministricu vanjskih poslova u 11.00 sati u dvorani Ante Starčevića Hrvatskog sabora. Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primit će Anne Fotyge u Uredu Predsjednika u 17,30 sati.

WASHINGTON - Centar za strateška i međunarodna istraživanja (CSIS), think-tank iz Washingtona, održava konferenciju na temu "BiH na međunarodnim raskrižjima", posvećenu problemima s kojima se BiH suočava u nastojanju da krene dalje od daytonske formule i osigura svoje mjesto u EU i NATO-u. Tri središnje teme konferencija biti će - budućnost OHR-a i međunarodne misije, budućnost ustavnih reformi te međunarodna integracija i domaći politički prioriteti. Na konferenciji sudjeluju aktivni i bivši dužnosnici SAD i BiH, parlamentarci, predstavnici NGO-a, te znanstvenici CSIS-a i drugih instututa za multidisciplinarna istraživanja specijalizirani za regiju jugoistočne Europe;

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier sastat će se sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

RIM - Očekuje se da će talijanski predsjednik Giorgio Napolitano početi konzultacije s čelnicima političkih stranaka o sastavljanju nove talijanske vlade nakon što je u srijedu dosadašnji premijer Romano Prodi podnio ostavku. Prodi je podnio ostavku jer njegova vlada lijevog centra nije dobila podršku Senata za svoju vanjsku politiku.

BEČ - Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja tzv. regionalnog partnerstva koje okuplja Sloveniju, Austriju, Češku, Mađarsku, Poljsku i Slovačku. Sastanku će nazočiti glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon, šef IAEA-e Mohammad ElBaradei, te izaslanik glavnog tajnika UN-a Martti Ahtisaari. Sudionici će razgovarati o stanju na Bliskom istoku, prilikama u Srbiji nakon izbora i o mogućnostima da ta zemlja nastavi pregovore s EU-om o zaključivanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i o planu Ahtisaarija za Kosovo.

CANBERRA - Američki potpredsjednik Dick Cheney u posjetu Australiji gdje će razgovarati s premijerom Johnom Howardom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙