FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 21. veljače

ZAGREB, 21. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 21. veljače.
ZAGREB, 21. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 21. veljače.

VILNIUS - Drugi i završni dan posjeta Litvi predsjednika Republike Stjepana Mesića, tijekom kojeg će razgovarati s predsjednikom litavskog parlamenta (Seimasa) Viktorasom Muntianasom i ručati s premijerom Gediminasom Kirkilasom. Posjetit će sveučilište u Vilniusu i susreti se profesorima i studentima na tamošnjoj katedri za hrvatski jezik, te održati predavanje na Institutu za vanjske poslove i političke znanosti u litavskom glavnom gradu.

BEČ - Novi krug pregovora Beograda i Prištine o planu UN-a o budućem statusu Kosova, izloženom početkom mjeseca, pod predsjedanjem posebnog izaslanika UN-a Marttija Ahtisaarija, na kojem bi dvije strane trebale pokušati približiti potpuno suprotna stajališta (do 2.03.).

RAMALLAH - Palestinski predsjednik Mahmud Abas kreće na europsku turneju tijekom koje će posjetiti Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku i u razgovorima s tamošnjim političkim čelnicima pokušati ponovno aktivirati mirovni proces, postići prekid financijske i političke blokade nametnute palestinskom narodu te objasniti značajke nedavno postignutog sporazuma iz Meke o uspostavi vlade nacionalnog jedinstva.

BERLIN - Ministarski sastanak zemalja Kvarteta za Bliski istok (SAD, EU, UN i Rusija) na kojem bi trebali sudjelovati glavni tajnik U.N. Ban Ki-moon, ministar vanjskih poslova Njemačke, koja predsjeda EU-om, Frank-Walter Steinmeier, američka državna tajnica Condoleezza Rice, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

BEČ - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) članovima svojeg upravnog odbora predstavit će izvješće o iranskim aktivnostima oko obogaćivanja urana.

NEW YORK - Ističe rok od 60 dana koji je Vijeće sigurnosti UN Rezolucijom 1737 23. prosinca 2006. dalo Iranu da ispuni zahtjeve o ograničavanju svojih aktivnosti oko obogaćivanja urana ili se suoči s mogućim sankcijama.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙