FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunović: SDP i u Račanovoj odsutnosti radi bez pogreške

SPLIT,18. veljače 2007.(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović na današnjoj je tematskoj konvenciji SDP-a u Splitu o "manipulaciji" županijskim Prostornim planom poručila da stranka i u odsutnosti predsjednika Ivice Račana radi bez pogreške.
SPLIT,18. veljače 2007.(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović na današnjoj je tematskoj konvenciji SDP-a u Splitu o "manipulaciji" županijskim Prostornim planom poručila da stranka i u odsutnosti predsjednika Ivice Račana radi bez pogreške.

Ako netko misli da smo zbunjeni, poručujemo da mi to nismo premda primjećujemo da su neki u odsutnosti našeg predsjednika, što definitivno jest hendikep za SDP, to pomislili, rekla je Antunović.

Prenoseći pozdrave predsjednika stranke, istaknula je da je, usprskos svemu, njegovo zdravlje sada dobro te da je, premda je fizički odsutan i ne može aktivno sudjelovati i pridonijeti radu stranke, optimističan.

"U ozbiljnoj bolesti sve što je liječnički moguće napravljeno je i sada je pred njim liječenje za koje se nadamo da će proći dobro i da će ga u najmanjoj mjeri udaljiti od dužnosti", istaknula je Antunović i ustvrdila kako se - bez obzira na njegovu odsutnost - nitko "ne gura u njegovu fotelju", nego svi SDP-ovci rade bez pogreške, što dokazuju i takvi skupovi.

Na novinarski upit je li to i svojevrstan odgovor HNS-u na njegovu ponudu da zajedno podupru Radimira Čačića za premijera, odgovorila je da SDP ne polemizira niti se obraća kolegama ni političkim konkurentima, nego samo građanima, to jest biračima koji jedini mogu odgovoriti na pitanje tko je bolji ili tko je veći oporbeni vođa te tko je najbolji jamac za rješenje njihovih problema.

Pratimo relevantna istraživanja i mogu reći da smo u ovom trenutku zadovoljni, a i ponosni, istaknula je. U tom svjetlu, o mogućim koalicijima razmišljat ćemo nakon izbora, poručila je.

Govoreći na konvenciji Antunović je istaknula da je Prostorni plan vrlo važan za budućnost i kvalitetu života stanovnika Splitsko-dalmatinske županije, no procjena je SDP-a da je prijedlog tog plana, s već trećom izmjenom u dvije godine, nešto što nije u interesu stanovništva, ili je to samo djelomično. Ustvrdila je da je Plan načinjen tako da omogućava dobit onima koji dolaze s kapitalom, često nepoznata porijekla, da oni pobiru vrhnje umjesto lokalnog stanovništva.

"Događa se čitav niz manipulacija kojima se varaju ljudi koji prodaju svoju imovinu za, relativno, dobar novac, a onda se izmjenama Plana zemljište prenamjenjuje i njegova cijena se udvostručuje i utrostručuje, a starosjedioci ostaju zakinuti za punu tržišnu vrijednost. To svi vide, a država i Županija ne trude se spriječiti", izjavila je Željka Antunović.

Upozorila je i na obvezu države da štiti nacionalne interese kada su u pitanju banke u stranom vlasništvu, koje drže glavninu kapitala i tržišta u Hrvatskoj, da nam se, uvjetno rečeno, ne dogodi "tiha okupacija" premda, dodala je, ona to u ovom trenutku ne vidi.

"Ono što i te kako vidim jest da strani i domaći kapital ulaže maksimalne napore da zaštiti svoje interese, a ne vidim da država, to jest Vlada, ulaže bilo kakve napore da štiti nacionalne interese i interese razvoja stanovništva", ocijenila je Antunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙