d
"Broj sudionika ograničili smo na 40 mjesta", objasnio je Kanokrat Petchpornprapas, glasnogovornik restorana Mezzaluna koji je u subotu navečer organizirao događaj u jednom od najluksuznijih hotela tajlandske prijestolnice.
Izbor jela priredili su europski šefovi kuhinje čije umijeće vodič Michelin ocjenjuje s tri zvijezdice. To su Francuzi Antoine Westermann, Jean-Michel Lorain, Marc Meneau i Alain Soliveres te Nijemac Heinz Winkler i Talijanska Annie Feolde.
Gosti su uživali u specijalitetima Azije, Europe i Bliskog istoka, a među ostalima bila su to gusja jetra, govedina iz Kobea, kavijar Beluga i crni tartufi s biranim vinima među kojima se ističu Chateau Latour 1955 te Chateau d'Yquem 1967.
Na jelovniku ipak nije bilo tajlandskih specijaliteta.
Dio prihoda išao je u dobrotvorne svrhe za humanitarnu organiazciju Liječnici bez granica i udrugu Chaipattana Foundation, koju je osnovao tajlandski kralj.