FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunović: SDP nastavlja pripreme za jesensku izbornu pobjedu

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - SDP nastavlja pripreme za jesensku izbornu pobjedu, izjavila je danas potpredsjednica stranke Željka Antunović, uoči sastanka SDP-ovog izbornog stožera u sjedištu stranke.
ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - SDP nastavlja pripreme za jesensku izbornu pobjedu, izjavila je danas potpredsjednica stranke Željka Antunović, uoči sastanka SDP-ovog izbornog stožera u sjedištu stranke.

Naglasila je kako se SDP-ovci ne opterećuju tko će na izborima predvoditi njihov tim jer je SDP još jesenas, imenovanjem koordinatora po izbornim jedinicama, započeo s izbornim pripremama.

Antunović je napomenula da SDP-ov stručni tim dovršava stranački izborni program, čiji će se najvažniji elementi, porast plaća i mirovina odnosno životnog standarda, temeljiti na gospodarskom rastu od najmanje šest posto.

"To je cilj gospodarske politike SDP-a s kojom će uskoro u cijelosti izaći pred javnost", najavila je.

Također će, kako kaže Antunović, nastaviti s kritikom nesposobne Vlade Ive Sanadera i ustrajati na zahtjevu za smjenom ministra gospodarstva Branka Vukelića jer se, dodaje, ne ponaša kao odgovoran ministar, već kao HDZ-ov jastreb, za čijeg je mandata Hrvatska pala za 30 mjesta na ljestvici ekonomskih sloboda.

Antunović je istaknula i da SDP ne želi sudjelovati u špekulacijama o situaciji unutar stranke te poručila da će o unutarstranačkim stvarima odlučivati vodstvo i članovi SDP-a.

Na upit hoće li doći do promjene izborne taktike u SDP-u budući da je neizvjesno koliko će trajati oporavak Ivice Račana, Antunović je odgovorila kako je zadovoljna što SDP ništa ne mora mijenjati u svojoj taktici i strategiji, a da su, kako kaže, SDP-ovi protivnici i konkurenti tu očito ostali "zabirnuti" i "bez riječi".

"SDP će na izbore izaći sa snažnim timom i trenutno nam nije bitno tko će iz tog tima biti mandatar Vlade", rekla je te dodala da je Račan predsjednik SDP-a i da u stranci nemaju razloga očekivati da to ne bude i dalje.

Ponovila je apel predsjednika stranke Ivice Račana da mu se omogući mir i privatnost te naglasila da se tom apelu pridružilo i Hrvatsko novinarsko društvo. Također je dodala da će sve informacije o zdravstvenom stanju Ivice Račana pravovremeno davati stranka u dogovoru s njegovim liječnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙