FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 9. veljače

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za petak, 9. veljače.
ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za petak, 9. veljače.

BUKUREŠT - Hrvatski premijer Ivo Sander boravi u službenom posjetu Bukureštu gdje će s najvišim državnim dužnosnicima razgovarati o odnosima dviju zemalja i putu Hrvatske prema euroatlantskim integracijama. Sanadera će primiti rumunjski premijer Calin Popescu Tariceanu, a onda i predsjednik Senata, gornjeg doma parlamenta, Nicolae Vacaroiu.

ZAGREB - Drugi i završni dan Međunarodne konferencije o utvrđivanju istine nakon ratnih sukoba koja okuplja mnogobrojne uglednike iz područja politike, pravosuđa i zaštite ljudskih prava. Ovaj skup organiziraju zagrebačka Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Fond za humanitarno pravo iz Beograda i Istraživačko dokumentacijski centar iz Sarajeva. Konferencija će završiti usvajanjem zaključaka.

DEN HAAG - Statusna konferencija u predmetu "Gotovina, Čermak, Markač" u petak poslijepodne okupit će prvi puta u sudnici svu trojicu optuženih hrvatskih generala - Antu Gotovinu, Ivana Čermaka i Mladena Markača. Generali Čermak i Markač vraćeni su u pritvor odlukom Haškog suda o suspenziji njihove slobode radi sudjelovanja na predraspravnom ročištu zakazanom za petak, koje će biti posvećeno pitanjima potencijalnog sukoba interesa braniteljskih timova te poštivanja uvjeta privremene slobode za generala Ivana Čermaka. Na ročištu bi se osobno trebali izjasniti o tim pitanjima.

MUENCHEN - Održava se 43. konferencija o sigurnosti, nazvana "Davos sigurnosti", a teme razgovora bit će izraelsko-palestinski sukob, Libanon, Irak, Afganistan, Kosovo i iranski nuklearni program. Hrvatsku na ovom skupu predstavlja hrvatski ministar obrane Berislav Rončević. Osim njega, u Muenchenu će biti i ruski predsjednik Vladimir Putin, američki ministar obrane Robert Gates te njemačka kancelarka Angela Merkel.

SEVILLA - Zadnji dan sastanka ministara obrane 26 članica Sjevernoatlantskog saveza.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Sonja Djerasimović, Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Darko Vlahović

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙