FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatah i Hamas postigli načelni dogovor o podjeli ministarskih mjesta

MEKA, 8. veljače 2007. (Hina/AFP) - Tijekom višesatnih pregovorasuprotstavljenih palestinskih strana, održanih u četvrtak u Meki,postignut je načelni sporazum o podjeli ministarskih mjesta u vladinacionalnog jedinstva, izvijestio je glasnogovornik Fataha MaherMoqdad.
MEKA, 8. veljače 2007. (Hina/AFP) - Tijekom višesatnih pregovora suprotstavljenih palestinskih strana, održanih u četvrtak u Meki, postignut je načelni sporazum o podjeli ministarskih mjesta u vladi nacionalnog jedinstva, izvijestio je glasnogovornik Fataha Maher Moqdad.

"Postignut je dogovor o pitanju ministarskih mjesta i time je ovo pitanje zatvoreno", kazao je Moqdad. Izvor blizak izaslanstvu Hamasa potvrdio je informaciju o dogovoru oko podjele ministarskih mjesta, prenosi agencija AFP.

U skladu sa spomenutim dogovorom "šest će ministarskih mjesta dobiti Hamas, šest Fatah, a četiri predstavnici drugih stranaka. Pet ministarskih mjesta bit će rezervirano za neovisne kandidate, a među njima će biti mjesto ministra vanjskih poslova i mjesto ministra unutarnjih poslova", kazao je za AFP izvor koji je želio ostati neimenovan.

"Palestinski predsjednik Mahmud Abas morat će izabrati ministra unutarnjih poslova iz redova neovisnih kandidata, tj. između pet imena koje će mu ponuditi Hamas", rekao je izvor.

Mjesto ministra unutarnjih poslova do sada je predstavljalo jednu od glavnih prepreka za stvaranje palestinske vlade nacionalnog jedinstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙