FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: cijene gnojiva u prosjeku veće 10 posto

KUTINA, 8. veljače 2007. (Hina) - Kutinska Petrokemija d.d. izvijestila je danas da je povećala cijene umjetnih gnojiva u prosjeku za 10 posto.
KUTINA, 8. veljače 2007. (Hina) - Kutinska Petrokemija d.d. izvijestila je danas da je povećala cijene umjetnih gnojiva u prosjeku za 10 posto.

Najmanje je, za 5 posto povećana cijena najtraženijeg NPK gnojiva, dok je cijena KAN-a povećana za 11 posto, a uree za 15 posto, priopćeno je iz Petrokemije.

Iz Petrokemije navode kako su prisiljeni na povećanje cijena, te kao osnovni razlog navode povećanje cijena plina, osnovne sirovine u proizvodnji gnojiva, kako na inozemnom tako i domaćem tržištu, ali i povećanje cijena drugih ulaznih sirovina.

Stabilnije poslovanje, "uvjetovano znatnim povećanjem ulaznih troškova proizvodnje zahtjevalo bi povećanje cijena gnojiva i od 20 posto", navode iz kutinske tvrtke i dodaju da se "razumijevajući položaj hrvatske poljoprivrede, Petrokemija i pod cijenu ovogodišnjeg gubitka u poslovanju odlučila za potrošačima prilagodljivije povećanje".

Tim potezom, koji je neophodan uvjet daljnje proizvodnje, kao i unutrašnjim uštedama, Petrokemija, kako se navodi u priopćenju, želi zadržati tradiciju kvalitetne opskrbe gnojivom, posebno domaće poljoprivrede.

Iz Uprave jedinog hrvatskog proizvođača gnojiva također ističu da su postrojenja, nakon nedavno uspješno obavljenih radova, u punom radu, te da proizvodno stanje i usluge otpreme jamče kvalitetnu opskrbu gnojivom za nadolazeću proljetnu sjetvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙