FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Gradska skupština završila 21. sjednicu

ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština donijela je danas odluku da se Ulica Drvinje preimenuje u Ulicu Dragutina Golika, a Ulica Bundek u Ulicu Damira Tomljanovića Gavrana.
ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština donijela je danas odluku da se Ulica Drvinje preimenuje u Ulicu Dragutina Golika, a Ulica Bundek u Ulicu Damira Tomljanovića Gavrana.

Hrvatski branitelj Dragutin Golik (54) u listopadu 2005. teško je ranjen kad je pokušao spriječiti pljačku banke u Drvinju. Od zadobivenih ozljeda nikad se nije oporavio i preminuo je 26. siječnja ove godine.

U spomen na poginulog branitelja Damira Tomljanovića Gavrana po njemu je nazvana Ulica Bundek. Gavran je bio zapovjednik postrojbe "Tigrova" za Domovinskog rata, a poginuo je kao stožerni brigadir HV-a u veljači 1994. na Velebitu u 32. godini života.

Zastupnici Gradske skupštine donijeli su odluku da se novinarki Ani Rukavini-Erceg posmrtno 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, dodijeli nagrada "Zagrepčanka godine".

Za vršitelja dužnosti ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb imenovan je Davor Žagar iz Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

Skupština je donijela i odluku o kriterijima za ostvarivanje novčane potpore za programe ili projekte udruga za zaštitu životinja.

Prihvaćen je i konačni prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja područja omeđenog ulicama Ljudevita Posavskog - Zavrtnice - Branimirove - Crvenog križa. K tomu su prihvaćeni prijedlozi odluka o stavljanju izvan snage Urbanističkog plana uređenja dijela područja uz Jadransku aveniju te uređenja Podbrežja, Remetinca - Laništa - Blata, uređenja zone mješovite namjene zapadno od Zagrebačkog velesajma i uređenja "Središća-zapad".

Na sjednici je prihvaćen i prijedlog o podizanju spomen-obilježja Bošnjacima - hrvatskim braniteljima, i gradnja spomen-parka u Gavellinoj ulici na Žitnjaku.

Skupština je prihvatila i zaključak o davanju jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj za zajam Zagrebačkom električnom tramvaju radi daljnjeg korištenja kredita i plaćanja obveza Zagrebačkog holdinga kako bi se Konzorciju Crotramu omogućila ugovorena dobava 70 (niskopodnih) tramvaja za kraj svibnja 2007.

Utvrđena je i godišnja naknada za iskorištavanje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Zagreba u 2007. u visini od 432 kune po hektaru za područje katastarske općine Brezovice i 260 kuna po hektaru za područje ostalih katastarskih općina na zagrebačkom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙