FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 5. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

KAIRO - Portugalski trener egipatskog i afričkog nogometnog prvaka Al Ahlija ispričao se svim navijačima i javnosti što je za vrijeme utakmice započeo striptiz protestirajući tako protiv jedne odluke suca. Trener Manuel Jose skinuo je svoj sako i počeo otkopčavati košulju nakon što je sudac jednom njegovom nogometašu dao žuti karton. Nakon toga je Jose isključen s utakmice, koju je njegova momčad dobila s 4-0, a njegovo je ponašanje izazvalo veliko negodovanje medija i javnosti. "Nakon što sam u miru razmislio o svojoj reakciji shvatio sam da je bila neprilična i ispričavam se svim navijačima u Egiptu, a posebice onima moga kluba. Na trenutak sam zaboravio da se nalazim u zemlji čiji su običaji ponešto drugačiji nego u mojoj", rekao je Jose.

ŽENEVA - Više od 80 posto Švicarca spremno se manje voziti svojim automobilima i tako se boriti protiv klimatskih promjena. U anketi lista Sonntagsblick 67 posto anketiranih odgovorilo je da je čovjek isključivi krivac za globalno zatopljenje, a 63 posto ih smatra da ono predstavlja prijetnju čovječanstvu. Čak 88 posto ih je spremno dati osobni doprinos u smanjenju emisije ugljičnog dioksida, posebno u obliku smanjenja vožnje osobnim automobilima i plaćanju više cijene za alternativne oblike energije. Anketa je također pokazala da značajna većina Švicaraca želi da njihova vlada također poduzme neke mjere u tom smjeru, poput povećanja poreza za automobile s većom potrošnjom goriva ili suvbencioniranja javnog gradskog prijevoza.

ŽENEVA - Čuvari u švicarskim zatvorima mogu osuđenicima zabraniti korištenje konzola za video-igrice bez da im time krše temeljna ljudska prava, objavio je tamošnji vrhovni sud. Sud je postupao po žalbi zatvorenika iz grada Zofingena koji je smatrao da je odluka ravnatelja zatvora kojom je zabranio korištenje video-igara u ćelijama u suprotnosti s osnovnim ljudskim pravima. Sud je odlučio da je takva zabrana prihvatljiva jer zatvorenici imaju pristup raznim drugim oblicima zabave, poput radija, televizije, novinama i knjigama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙