FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centar 112: Požari u nekoliko županija

ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Državni centar 112 izvijestio je jutros o nizu požara koji su jučer gorjeli u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj županiji.
ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Državni centar 112 izvijestio je jutros o nizu požara koji su jučer gorjeli u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

U Županijski centar 112 Dubrovnik jučer oko 10,25 sati dojavljen je požaru kod mjesta Orašac. Požar je lokaliziran u 12,15 sati, a izgorjelo je oko 50 hektara niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovnik te dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Zaton i DVD Mravinjac, s ukupni 70-tak vatrogasaca i 13 vozila.

JVP Metković jučer popodne u 15,40 sati primila je dojavu o požaru na području Metkovića kod mjesta Desno. Požar je zahvatio travu, šaš, makiju i nekoliko stabala maslina. U gašenju požara sudjelovala je JVP Metković sa 9 vatrogasaca i 4 vozila, a požar je lokaliziran oko 20 sati.

Županijski centar 112 Split primio je jučer u 12,50 sati dojavu od područnog vatrogasnog zapovjednika Omiš da požar, koji je izbio u subotu u kanjonu Cetine kod Zvečanja, još nije ugašen, ali se ne širi. Požaru se ne može prići zbog nepristupačnosti terena. Izgorjelo je oko 20 hektara trave i niskog raslinja, a požar nadziru pripadnici DVD Gata.

Županijski centar 112 Split jučer popodne oko 17,40 primio je dojavu od DVD Kučiće o požaru na lijevoj strani rijeke Cetine, ispod sela Kučiće. Izgorjelo je oko 200 puta 300 metara trave u hrastovoj šumi, a u gašenju je sudjelovalo oko 20 gasitelja DVD Kučiće.

U Vatrogasno operativno središte jučer oko 10,15 sati dojavljen je i požar u mjestu Gradac, kod Drniša, u Šibensko-kninskoj županiji. Gasili su ga pripadnici JVP Drniš a ugašen je u 14,20 sati. Izgorjelo je oko 15 hektara trave, makije i niskog raslinja.

Jučer oko 13,15 sati izbio je požar trave i niskog raslinja u mjestu Radonić. Požar je ugašen u 16,50 sati, a u gašenju je sudjelovala JVP Šibenik. Izgorjelo je oko 16 hektara trave i niskog raslinja.

Na području Šibensko-kninske županije bilo je i više manjih požara (do jednog hektara).

Županijski centra 112 Rijeka primio je juče u 13,05 sati dojavu građanina o požaru na brdu iznad aerodroma Grobnik, u Primorsko-goranskoj županiji. Požar je lokaliziran u 15,19 sati, a izgorjelo je oko 2 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca DVD Čavle, Jelenje i Vežice sa tri vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙