FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 4. veljače 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 4. veljače 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Bivši tenisač, sada poduzetnik Bruno Orešar (40), kojeg su jučer u Zagrebu napala i pretukla dvojica nepoznatih muškaraca, priopćio je danas da je riječ isključivo o slučajnom incidentu koji nije ničim izazvao, a u kojem je bio žrtva vrlo agresivnog ponašanja pojedinca. Zagrebačka policija izvijestila je danas da napad na Orešara nije povezan s njegovim poslom ni s onim čime se bavi, nego je riječ o događaju koji se može povezati s noćnim satima, alkoholom i incidentom kakav se inače može dogoditi na ulici između nepoznatih osoba. Policija je također priopćila da je jedna osoba privedena na razgovor, dodajući kako je o njezinu identitetu prerano govoriti jer nema dovoljno elemenata za osnovanu sumnju da je riječ o počinitelju toga kažnjivog djela.

ŠIBENIK - Informativna služba Eparhije dalmatinske priopćila je večeras da su u posljednjih nekoliko dana česti napadi na objekte Srpske pravoslavne crkve i Srbe povratnike u Kistanjama, u blizini Knina. Jučer, 3. veljače, nepoznati su počinitelji potpuno uništili ekonomiju manastira Krka (Kulu) i kamenovali kuću Srbina povratnika Rajka Karanovića iz Kistanja. Ti su izgredi prijavljeni policiji, a istraga traje, kaže se u priopćenju Eparhije dalmatinske. Šibensko-kninska Policijska uprava potvrdila je da je primila prijavu i da istražuje te slučajeve.

ĐAKOVO - U Đakovu su održani 13. đakovački bušari, jedna od najvećih pokladnih priredaba u Hrvatskoj. I ove je godine glavna priredba bušara bila velika pokladna povorka u kojoj je gradskim ulicama prošlo 2200 sudionika pod maskama. S konjanicima na čelu, gradom su prošle "lipe" i "strašne baranjske buše" te mnoge tradicionalne i suvremene maske koje su se našalile s nekim aktualnim događajima. Među ostalima, tu su bili "švicarski sat", "kamen-ingrad i zec", "ptičja gripa" i druge. Predvođena bušarskim čajom, maskirana je povorka pred zgradom Poglavarstva od gradonačelnika Zorana Vinkovića preuzela ključeve grada i proglasila vladavinu Bušarske Republike.

VIROVITICA - Iz obiteljske kuće virovitičkog poduzetnika Đuke Kvrgića, najvećeg trgovca rabljenih automobila u Virovitičko-podravskoj županiji i vlasnika Autosalona "Đuka", jučer je ukradeno više od milijun kuna, izvijestila je virovitičko-podravska Policijska uprava ne navodeći ime oštećenog poduzetnika. Krađa se dogodila između 14 i 21 sat. Lopov je u kuću Đuke Kvrgića ušao preko balkona, obivši vrata, te je odnio više od milijun kuna u domaćoj i stranoj valuti. Kvrgić je kazao da su uz novac odneseni i vrijednosni papiri njegovih kupaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙