FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 4. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

MEXICO CITY - Manuel Quiroz, 54-godišnji meksički taksist, želi postati svjetskim prvakom u jedenju čilija - ali prvo mora pronaći organizaciju koja će ga okruniti tom titulom. Quiroz dosad je već zaradio tisuće dolara zahvaljujući rijetkom talentu - može jesti koliko god hoće ljutih meksičkih papričica, može si čak iscijediti njihov sok u oči, ili si istrljati njima lice. Quiroz je svoj dar otkrio sa sedam godina, kada mu je otac dao da pojede ljuto začinjenu hranu. Kasnije se počeo kladiti, uglavnom za sitniš, da može pojesti više čilija od bilo koga, i nikada nije izgubio. Najviše je dosad zaradio pobjedom na natjecanju koje je organizirala jedna lokalna TV-postaja, kada je kući odnio 2.000 dolara.

VARŠAVA - Pijani ukrajinski vozač kamiona čudom je prošao bez ozljeda nakon što je na cesti u središnjoj Poljskoj ispao iz svoje vozačke kabine ravno pred nadolazeći automobil, objavila je policija. Srećom, drugi je vozač bio dovoljno priseban i sposoban da izbjegne "letećeg Ukrajinca". Njemu je kasnije izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi, objavila je policija. Kako je ispao iz kamiona, i to odjeven samo u donje rublje, nikome nije jasno. No, zbog vožnje u pijanom stanju prijeti mu dvije godine zatvorske kazne u Poljskoj.

INDEPENDENCE - Porota u jednom gradu u Missouriju osudila je mladića koji je u svađi svojoj djevojci ugurao mobitel u grlo, te je pritom gotovo zagušio. Članovi porote odlučili su da je 25-godišnji Marlon Brando Gill iz Kansas Citya kriv jer je svojoj bivšoj djevojci Melindi Abell silom ugurao mobitel u usta tijekom svađe u prosincu 2005. godine. Abell je prevezena u bolnicu, gdje su joj liječnici izvadili mobitel, i time spasili život jer bi se inače ugušila. Gill nije priznao krivicu, tvrdeći da je djevojka sama pokušala progutati mobitel kako bi ga spriječila da sazna koga je nazivala. Da sam ga htjela spriječiti da vidi moj mobitel, jednostavno bih ga razbila, izjavila je kasnije Abell. Porota se nije mogla složiti oko visine kazne za Gilla, pa će odluku o tome donijeti sudac, a mogao bi dobiti do sedam godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙