FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Američki glumac i redatelj Woody Allen izabrao je španjolsku glumicu Penelope Cruz za svoju sljedeću muzu. Prema pisanju časopisa "Variety", Penelope Cruz (32) igrat će glavnu žensku ulogu u Allenovom novom filmu. Allen je najavio kako planira snimati u Barceloni na ljeto, ali film još nema naslova. Posljednji film Penelope Cruz "Vraćam se" donio joj je nominaciju za Oscara ove godine. Kao Allenova nova muza Cruz se našla u nizu u kojem su Allenove bivše supruge Mia Farrow i Diane Keaton, te Scarlett Johanson koja je igrala glavnu žensku ulogu u "Završnom udarcu". Najnoviji Allenov film "Cassandra's Dream" s Colinom Farrellom i Ewanom McGregorom imat će premijeru u svibnju na festivalu u Cannesu.

LOS ANGELES - Bivši "Charlijev anđeo" Farrah Fawcett proslavila je svoj 60. rođendan u petak objavivši da je nakon četiri mjeseca teške borbe uspjela pobijediti rak. "Ovo je izuzetno sretan dan za mene i za moju obitelj", kazala je Farrah Fawcett. Glumica je kazala kako je bila podvrgnuta "užasno agresivnom tretmanu i da su je liječnici odmah na početku upozorili da će to biti najteža borba u njenom životu". "Suočena s užasnom boli i nesigurnošću, nisam ni u jednom trenutku gubila nadu", kazala je. "Nadam se da će ove vijesti ponuditi inspiraciju onima koji, nažalost, moraju nastaviti borbu s tom bolesti", dodala je. Glumac Ryan O'Neal, s kojima je glumica živjela godinama, izjavio je za časopis "People" u listopadu da ona boluje od raka debelog crijeva.

SUBOTICA - U vojvođanskom mjestu Zrenjaninu na ulicama je sve manje gumenih "ležećih policajaca", koji se kradu da bi se od njih izrađivali opanci, objavila je u petak agencija Beta. "Od ukradenih gumenih 'ležećih policajaca' izrađuju se potplati za opanke", izjavio je jedan od dužnosnika općinskog vijeća i predložio da se gumene zamjene betonskim prometnim preprekama. Taj prijedlog on je obrazložio informacijom da se "ležeći policajci kradu zbog izuzetno kvalitetne gume od koje su izrađeni i koja se poslije, kao dio opanaka, prodaje na zrenjaninskoj tržnici". Čitav slučaj dospio je do gradonačelnika koji je zatražio da se za sljedeću sjednicu općinskog vijeća "pribave dokazi da se od 'ležećih policajaca' izrađuju opanci".

PUNXUTAWNEY - Svizac Phil nije vidio svoju sjenu pa možemo očekivati rani početak proljeća, objavili su u petak John Griffith i Ben Huges iz Sviščevog kluba Punxsutawney nakon što se dugogodišnji pučki meteorolog, koji je Phila godinama izvlačio iz njegovog skrovišta , Bill Deeley, povukao u mirovinu. Prema njemačkoj pučkoj predaji, ako svizac ne vidi svoju sjenu, umjesto još šest tjedana zime ranije će nam doći proljeće. Od 1886. godine, Phil je svoju sjenu vidio 96 puta, 14 puta je nije vidio a za devet godina nema nikakvih zabilješki. Posljednji put Phil nije vidio svoju sjenu 1999. godine. U snježnoj izmaglici je na izlazak Phila iz svoje jazbine čekalo 15.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙