FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 3. veljače

ZAGREB, 2. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) - Hrvatska - za subotu, 3. veljače.
ZAGREB, 2. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) - Hrvatska - za subotu, 3. veljače.

SPLIT - U Brodosplitu će biti porinut i kršten suezmax tanker, pod imenom "Donat", vrijedan 54 milijuna dolara, izrađen za Tankersku plovidbu iz Zadra, kao jedan od tri najveća ikad izgrađena u splitskom brodogradilištu. Tanker je dug 281,20 metara, širok 48,20 i visok 23 metra. Nosivost mu je 166 300 brt. Prije "Donata", u Splitu su izgrađeni i tankeri "Alan" i Hrvatska" iste veličine i težine, 27 tisuća tona, pa je taj brod treći u povijesti hrvatske i svjetske brodogradnje koji će biti porinut u jednome komadu (Brodosplit, navoz 1, u 12 sati).

DUBROVNIK - Središnja svetkovina trodnevnog obilježavanja Dana Dubrovnika i Feste Sv. Vlahe, sveca zaštitnika grada. Misno slavlje pred dubrovačkom katedralom predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević (10 sati), a nakon mise održat će se tradicionalna procesija dubrovačkim ulicama.

OSIJEK - Premijera komedije "Žamor oko scene" (Kaos iza kulisa) Michaela Frayna, u režiji Dražena Ferenčina, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održat će se u sklopu obilježavanja 100. kazališne sezone. Nositelji uloga su, između ostalih, Jasna Odorčić, Milenko Ognjenović, Davor Panić, Vjekoslav Janković, Velimir Čokljak i Anita Schmidt. Riječ je o predstavi koja govori o glumcima i stvaranju predstave (HNK Osijek, u 20 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙